Ivica Olić zabio i dao HSV-u šansu za opstanak, Meier najbolji strijelac Bundeslige

Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić bio je strijelac vodećeg pogotka za Hamburger, koji je u posljednjem kolu svladao Schalke 2-0 i time je osigurao doigravanje za opstanak u Bundesligi, dok su u drugu ligu ispali Freiburg i Paderborn.Olić je pogodio u 49. minuti, a Slobodan Rajković u 58. za HSV. Oliću je to bio sedmi gol ove sezone, a igrao je do 88. minute, dok je Ivo Iličević odigrao je cijeli susret za HSV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hannover je na domaćem terenu pobijedio Freiburg sa 2-1, čime je goste poslao u drugu ligu, a sebi je osigurao opstanak.

U još jednom izravnom dvoboju za opstanak Paderborn je kod kuće izgubio od Stuttgarta sa 1-2, i tako se je Stuttgart uspio spasiti, a Paderborn je završio u drugoj ligi. Pobjednički gol za Stuttgart zabio je Daniel Ginczek u 72. minuti. Za Paderborn je Srđan Lakić odigrao cijeli susret.

Ivan Perišić bio je strijelac za vodstvo 2-1 Wolfsburga u 15. minuti, ali je Koeln uspio poravnati i na kraju je završilo 2-2. Perišić je sezonu završio sa 5 golova i 4 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eintracht Frankfurt je svladao Bayer Leverkusen sa 2-1, a hrvatski stoper Tin Jedvaj igrao je do 87. minute za “apotekare”.

Lista najboljih strijelaca Bundeslige

epa04763801 Frankfurt's Alexander Meier holds the Kicker magazine's top scorer's trophy after the German Budesliga soccer match between Eintracht Frankfurt and Bayer Leverkusen in the Commerzbank Arena, Frankfurt, Germany, May 23 2015.  EPA/ARNE DEDERT (EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION - Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19 – Alexander Meier (Eintracht Frankfurt)

17 – Robert Lewandowski (Bayern)

Arjen Robben (Bayern)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 – Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Bas Dost (VfL Wolfsburg)

13 – Thomas Mueller (Bayern)

Franco Di Santo (Werder Bremen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 – Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen)

Raffael (Borussia Moenchengladbach)

Shinji Okazaki (Mainz)

7 – IVICA OLIĆ (Hamburger SV/ Wolfsburg)

5 – IVAN PERIŠIĆ (Wolfsburg)

2 – TIN JEDVAJ (Bayer Leverkusen)

SRĐAN LAKIĆ (Paderborn)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.