Iza euforije: Luka Modrić medijska zvijezda u Španjolskoj!

Foto: fah

Nogometaši Reala u foto-finišu španjolskog prvenstva postali su novi prvaci najjače nogometne lige u Europi. Real je tako nakon pet godina vratio naslov u Madrid. Spektakularno slavlje igrača, navijača te stručnog stožera kraljevskog kluba pratili su svi španjolski mediji, neki i u direktnom prijenosu, svoj osvrt trijumfu još uvijek aktualnog prvaka Europe dali su i brojni svjetski mediji, poglavito sportski časopisi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, najveće pohvale kad je sezona Reala u pitanju zaradio je sjajni Portugalac, koji je završnicu sezone dočekao u velikoj formi, Cristiano Ronaldo, odmah do njega je hrvatski reprezentativac i kapetan Vatrenih Luka Modrić, koji nije s pretjeranim oduševljenjem dočekan u Madridu kad je prije nekoliko godina dolazio iz Tottenhama. Kako je vrijeme odmicalo tako je Luka postajao sve veći ljubimac navijača i medija, koji su priznali svoju pogrešku i uvidjeli značaj našeg Luke za igru ”kraljeva.” U Modrićevoj eri Real je osvojio dva naslova europskog prvaka, naslov Španjolske, no, ima veliku priliku u finalu protiv Juventusa za nekoliko dana trijunfirati po treći put u finalu Lige prvaka. Rezultati su to koji nisu slučajni, tako nešto nije uspjelo ni Realu za koji su igrali Zidane, Roberto Carlos, ”pravi” Ronaldo, Beckham…

Modrić je sinoć u dresu Reala kompletirao nisku trofeja, konačno je stigao taj toliko željeni naslov španjolskog prvaka, tim slađi jer je ostvaren nakon neizvjesne utrke s najljućim rivalom – Barcelonom. “Ovo mi je prva osvojena liga u Španjolskoj, jako sam zadovoljan. Ovo je nevjerojatna godina za mene, ali ostaje nam još finale Lige prvaka. Moramo sezonu završiti na najbolji mogući način”, rekao je nakon utakmice presretni Luka Modrić, koji je dan nakon velike Realove fešte jedna od glavnih medijskih zvijezda u Španjolskoj. Svi mediji ga više ili manje hvale.

Real se u kasnim noćnim satima, ili ranim jutarnjim, ovisi kako tko gleda, vratio iz Malage u Madrid, tamo ih je dočekalo, kako smo već pisali, preko 30 000 razdraganih navijača. U sjajnu atmosferu jednako sjajno su se ”oboružani” hrvatskim zastavama uklopili Mateo Kovačić i Luka Modrić. Španjolski mediji u jednoj od završnih ocjena sezone pohvalno su se izrazili i o Kovačićevom učinku, koji je, kako tvrde, ”vrlo dobro odradio posao kad god bi ga Zidane trebao, bio je sjajan adut s klupe kraljevskog klupa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najdalje u pohvalama na račun Luke Modrić otišao je El Espanol koji je ocijenio sezonu svakog igrača Reala, a upravo je Modrića proglasio najboljim igračem i najzaslužnijim za novi trofej.  Radi se o mediju koji je bio itekako kritičan prema Jose Mourinhu, bivšem Realovom treneru koji je jedan od najzaslužnijih zbog činjenice da je Luka iz Engleske došao u Španjolsku. Tadašnji trener Reala želio je baš Modrića i pogodio.

Foto. Snimka zaslona

Cristiano Ronaldo je prema spomenutom mediju dobio ocjenu od 8.5, iako je u prvenstvu u 29 nastupa postigao 25 golova i šest puta asistirao, s druge strane Luka Modrić zaradio je nevjerojatnih 9.5.  Gotovo pa desetka. Više nego solidno prošao je Mateo Kovačić, koji je dobio ocjenu od 7.5, iako nije bio standardni nogometaš momčadi Zinedine Zidanea.

“Modrić je igrač iznimne kvalitete i velika radilica koja je vukla madridsku momčad cijelu sezonu. Kada bi on spustio svoju razinu, onda bi se to osjetilo na cijeloj momčadi. Kada je, pak, igrao dobro, tada je i Real izgledao dobro. Modrić je mozak ove momčadi, kompas koji određuje smjer. Real može zahvaliti Hrvatu koji je odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri”, hvali El Espanol hrvatskog kapetana, kao lidera ove generacije kultnog španjolskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci su, kako smo spomenuli, prepoznali i doprinos Matea Kovačića, za koga su između ostaloga napisali: “Odlično je poslužio Zidaneu kad god ga je zatrebao, bilo da ga je trebao u trenucima odmora Casemira ili kada je trebalo zatvoriti igru Reala. Hrvat je igrao dobro u svim kombinacijama u kojima ga je Zidane koristio. Odlično se snalazio i kad je igrao s Modrićem i Kroosom ili kada bi zaigrao s B momčadi, zajedno s Asensiom, Jamesom, Lucasom, Iscom…”

Kako navode neki španjolski mediji Kovačić bi u ne tako davnoj perspektivi trebao biti  nasljednik Luke Modrića u veznom redu najbolje europske momčadi, iako ga mnogi sele iz kluba, pa ga čak vide i u Italiji. Točnije Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.