Izabrana najbolja momčad, ekipa i sportska imena Dalmacije u 2015. godini

Najbolja momčad Dalmacije u 2015. godini je Odbojkaški klub Mladost Marina Kaštela, Judo klub Pujanke je najbolja ekipa, a tri sportska imena Dalmacije su splitska i hrvatska atletičarka, rekorderka i dvostruka prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić, splitski jedriličar, trostruki prvak Europe, te osvajač srebra i bronce na svjetskim prvenstvima Ivan Kljaković Gašpić i naposljetku sportska nada godine, petnaestogodišnji tenisač Duje Ajduković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva je odluka žirija “Slobodne Dalmacije” koja je i organizator Sportskog imena Dalmacije koje se večeras održalo u staroj Gradskoj vijećnici u središtu grada. Blanka Vlašić vidno je bila sretna nagradom, te je rekla da je počašćena, a priznanje znači da joj je protekla godina bila uspješna koliko je god bila bremenita.

“Ipak je taj Peking osvijetlio sve one nedaće koje su me pratile i dao dodatnu motivaciju za olimpijsku godinu. Nakon operacije mi se zdravlje dobro odvija. U ponedjeljak su mi digli šavove, rame izgleda odlično i mogu priznati da sam baš bila nespokojna s obzirom da sam imala tako loše iskustvo sa prvom operacijom, ali ova sada prolazi zaista glatko. Od kada sam se vratila iz Finske osjećam da mi je sa srca pao kamen, a zaista su mi kraj Ahilove tetive makli taj jedan kamenčić koji mi je smetao. Nadam se sada uspješnom rehabilitacijskom procesu”, kazala je Vlašić otkrivši da je već po malo počela trenirati.

Ivan Kljaković Gašpić kratko je rekao da će se još jednom potruditi doći do vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nominacijama za najbolju momčad osim Odbojkaškog kluba Mladost Marina Kaštela našli su se Veslački klub Jug iz Dubrovnika, Ragbi klub Nada iz Splita, Veslački klub Sveti Krševan i jedriličari Šime Fantela, te Igor Marenić iz Zadra, Malonogometni klub Split Tommy i Vaterpolo klub Mornar Brodospas iz Splita.

Za najbolju ekipu je uz splitski ženski Judo klub Pujanke bio nominiran i ženski Vaterpolo klub Bura iz Splita, ženski Odbojkaški klub Marina Kaštela, Ženski nogometni klub Split i splitski ženski Gimnastički klub Marjan. Među najbolje sportaše bili su nominirani Tonći Stipanović iz Veslačkog kluba Mornar iz Splita, atletičar Stipe Žunić iz ASK- a, Petar Gorša iz Streljačkog društva Dalmacijacement iz Solina, Nikola Vlašić iz Hajduka, te pobjednik Ivan Kljaković Gašpić.

Za titulu najbolje sportašice su se uz Blanku Vlašić iz ASK- a borile sestre Lucija i Ana Zaninović iz Taekwondo kluba Marjan, te Barbara Matić iz Judo kluba Pujanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.