Izbačen iz stroja: Koliko će pauzirati Marko Livaja?

Foto: snimka zaslona MaxSport

Dinamo je u Splitu, pred više od 30 000 gledatelja, u sjajnoj atmosferi, pobijedio Hajduk 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz koji odnosi titulu?

Ovim porazom Splićani su šanse za naslov prvaka sveli na puku teoriju budući da u sljedećem kolu idu na noge lideru prvenstva, vrlo jakoj Rijeci, a zaostaju velikih sedam bodova. Ukratko derbi između Hajduka i Dinama za oba kluba bio je na neki način biti ili ne biti, neriješeno ne bi nikome previše odgovaralo.

No prije derbija na Rujevici Hajduk na Poljudu u srijedu ponovno dočekuje Dinamo, ovog puta u polufinalu Kupa. S obzirom na krah u prvenstvu Splićanima je Kup još važniji, jedina prilika za osvajanje trofeja u sezoni u kojoj se puno očekivalo.

Livaja izvan stroja?

Pitanje je u kakvom će stanju na Poljudu Hajduk istrčati kontra Modrih s obzirom na ozljedu Marka Livaje. Najbolji igrač Hajduka dobar dio sezone igra poluzaliečen, a derbi je prije vremena morao napustiti zbog ozljede. Igru je napustio u 55. minuti dvoboja, a prema prvim informacijama neće ga biti barem dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći radi se o kolateralnom ligamentu desnog koljena, no tek će dodatne pretrage dati konačni pravorijek. Činjenica je da Hajduk ove sezone nema sreće s ozljedama, spomenimo kako nema ni Uremovića, koji vidljivo nedostaje obrani Bilih. Međutim, vratimo se Livaji, ako se potvrde prve informacije napadač Hajduka preskočit će polufinale Kupa s Dinamom, derbi na Rujevci, a moguće je i derbi s Osijekom.

U ovom trenutku Kup je Hajduku najvažniji. Dakle, srijeda i Dinamo. Zapravo, zašto forsirati, baš kao i s Ivanom Perišićem, ako je prvenstvo izgubljeno zašto ne pustiti igrače da se potpuno oporave za iduću sezonu, pod uvjetom da i dalje ostanu na Poljudu? Izuzetak je eventualno finale Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.