Site icon narod.hr

Izbornik Aleksandar Petrović uoči reprezentativne turneje: ‘Napravili smo dosta, bit će to borba za par pozicija’

Foto: fah

Za nešto više od mjesec dana hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će na EuroBasketu, uoči Europskog prvenstva Hrvatska će igrati na pripremnom Kupu Borislava Stankovića. U kineskom Shenzhenu otvorit će Kup protiv Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija sastavljena uglavnom od košarkaša iz domaće lige odletjela je u Kinu, na turniru će uz Hrvatsku nastupiti domaća reprezentacija te Egipat te Njemačka. Izbornik Aleksandar Petrović na put je poveo 12 igrača. Za mjesta koja ”nisu sigurna” bore se Dominik Mavra, Jakov Mustapić, Josip Bilinovac, Luka Božić, Domagoj Bošnjak, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić, Antonio Vranković, Ivan Buva, Henrik Širko, Marijan Čakarun i Martin Junaković.

Uoči puta u Kinu izbornik Petrović je, između ostaloga, rekao novinarima:

“U prilično kratkom vremenu napravili smo dosta toga i s obzirom na kratkoću priprema u solidnom smo stanju. Ova je turneja iznimno bitna jer daje puno igrača za pripreme A reprezentacije, čak četvoricu. Bit će to borba za par pozicija koje su u ovom trenutku otvorene…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice s jakom Kinom Petrović je konstatirao kako se ipak radi o apsolutnoj nepoznanici, iako neki kineski košarkaši igraju u NBA ligi.

“Oni su nam apsolutna nepoznanica. Znamo samo da će igrati s najjačom reprezentacijom, imaju NBA igrače i oni su nam sigurno najteži protivnik. O Nijemcima i Egipćanima imamo više informacija. Spremni smo, ali nećemo se baviti toliko protivnicima, koliko našom reprezentacijom”, zaključio je hrvatski košarkaški izbornik.

Petroviću je, naravno, rezultat u drugom planu, izborniku je važno da stekne pravu predodžbu o formi kandidata za EuroBasket te da donese odluku tko putuje, tko ne. Otvorene su četiri pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada igra Hrvatska?

Srijeda: Hrvatska – Kina (12.45)
Četvrtak: Hrvatska – Njemačka (9.45)
Petak: Hrvatska – Egipat (9.45).∙

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version