Izbornik Babić: Imamo samo tri dana za pripreme, ali vjerujem da možemo izboriti OI

Zagreb, 04.04.2016. Okupljanje Hrvatske rukometne reprezentacije uoèi kvalifikacijskih turnira za olimpijske igre. Na fotografiji izbornik Željko Babiæ, Marko Kopljar, Manuel Štrlek. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Ivanić Gradu uoči kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju, koji se od petka do nedjelje održava u danskom Herningu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pred nama je turnir koji nam može donijeti tugu ili veselje. Imamo samo tri dana za pripreme, ali nema kukanja. Ljudi su me izabrali da Hrvatska pobjeđuje, a ne da budemo 17. ili 30. U sportu je teško predviđati, ali vjerujemo da to možemo ostvariti i da naše vrijednosti koje smo pokazali nedavno na EP u Poljskoj neće doći u pitanje”, izjavio je na konferencije za novinare izbornik Željko Babić.

“Skupili smo se sinoć i danas ćemo imati prvi kompletan trening. Imamo par dana da se pripremimo za turnir i ostvarimo dobar rezultat”, istaknuo je kapetan reprezentacije Marko Kopljar.

Izbornik Babić u Dansku vodi svih 20 igrača, a tamo će odlučiti tko će biti u sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kopljar i Slišković nisu u potpunosti spremni, ali imaju veliko srce i karakter. Kopljar je cijelo Europsko prvenstvo igrao pod injekcijama i pokazao je što mu to znači. Odlučio sam da trebamo pojačati poziciju desnog vanjskog, da imamo tri različita igrača na toj poziciji. To bi trebala biti dodatna kvaliteta, a Buntić je igrao dobro u nekim utakmicama protiv Danske i drago mi je da je opet u reprezentaciji. Mandalinić je potentan igrač, a iako nije dugo igrao on je budućnost Hrvatske. Imamo i polivalentnog Pavlovića, koji je agresivan i ima dobar ritam, te bi trebao moći igrati u formaciji 5-1”, objasnio je izbornik.

Hrvatska reprezentacija na okupu je sve do 7. travnja, kada kreće put Herninga. Prva utakmica na rasporedu je u petak, 8. travnja, u 20.30 sati protiv Danske. Drugi protivnik bit će Bahrein 9. travnja u 18 sati, dok je posljednji susret 10. travnja u 18 sati protiv Norveške. Dvije najbolje momčadi plasirat će se na OI.

“Moja je obveza da procijenim što možemo promijeniti i kako možemo pobijediti sve tri utakmice. To je čarolija. Procijenio sam da nema smisla gledati stare utakmice i fokusirao sam se na utakmice Danske sa zadnjeg EP-a i pripremio utakmice Danske i Njemačke”, dodao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.