Site icon narod.hr

Izbornik Dalić osmislio zanimljivu priču hrvatske reprezentacije i spojio ugostiteljstvo s muzejom

Foto: snimka zaslona

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi su ispiti u kvalifikacijama za Euro iduće godine. Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za HRT poručio je da zadatci, iako djeluju lagani, takvi neće biti te da se ne smije kiksati protiv Latvije i Armenije. Okupljanje reprezentacije izbornik je iskoristio kako bi predstavio svoj novi projekt u Varaždinu – restoran i muzej ‘The Familly’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija se okuplja u ponedjeljak uoči dvaju susreta – prvi protiv Latvije u petak na Rujevici, a zatim 11. rujna na gostovanju kod Armenije.

Podsjetimo, nakon dvije utakmice Hrvatska ima četiri boda.

Dan uoči početka priprema svečano je bilo u Varaždinu na jednom zanimljivom projektu izbornika Zlatka Dalića, a radi se o restoranu koji je ujedno i muzej posvećen hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Dalić na Mladifestu u Međugorju: ‘Bez srama sam uvijek rekao da sam vjernik i katolik’

– To je bio moj cilj, napraviti jednu priču svega što ja radim, priču hrvatske reprezentacije. Prikazati sve dresove u povijesti reprezentacije, od onoga prvoga protiv SAD-a do ovoga zadnjega. Pokazati medalje te nekako sklopiti cijelu priču kao s nekim ugostiteljstvom, što naravno nije moj primaran cilj. Meni je bitno da prikažemo priču. Ovo se zove “The Family – naša priča”. Naša priča je počela prije pet i pol godina, traje ta sjajna priča i ja sam to želio pokazati i prikazati te nešto napraviti za sebe. Skupili smo 40 originalnih dresova, zvao sam igrače sam da mi to poklone, istaknuo je izbornik Zlatko Dalić, dodajući da nigdje u Hrvatskoj nema na jednom mjestu istaknuto 40 originalnih dresova.

– Neki su bili još i prljavi… Hvala svima što su mi pomogli, dodaje.

Dalićev restoran u centru Varaždina ujedno je i izložbeni prostor u kojem su izloženi potpisani dresovi reprezentativaca, medalje, fotografije, a eksterijer restorana krasi i Golf jedinica u prepoznatljivim kvadratićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić niti u ovom restoranu-muzeju nije propustio istaknuti važnost vjere u svojem životu pa je tako u prostor smjestio maleni oltar s kipom Djevice Marije

Dalić se na otvorenju kojem su prisustvovali i Luka Modrić te Mateo Kovačić, osvrnuo i na predstojeće kvalifikacije i formu reprezentativaca.

– Uglavnom su svi napravili prave transfere, išli su u bolje klubove, na bolje pozicije. To me jako veseli. Vikend je bio super, Luka je bio sjajan, Šutalo kapetan, Ivanušec asistirao. Perišić igra… Svi su u dobroj formi. Očekujem ih sutra zdrave i spremne u Zagrebu. Pred nama su dvije utakmice koje naizgled su lagane, no to tako neće biti. Čeka nas vrlo ozbiljan posao u ove dvije utakmice. Ne smijemo kiksati, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version