Site icon narod.hr

Izbornik Horvat: “Vjerujem u izazovnu utakmicu protiv Slovenije u Novigradu”

horvat

Foto: fah

U Zagrebu se okupila hrvatska muška rukometna reprezentacija. U sklopu priprema za EP sljedeće godine u Slovačkoj i Mađarskoj, Hrvatska će 6. studenoga odigrati prijateljski dvoboj sa Slovenijom (HTV 2). S izbornikom Hrvojem Horvatom za emisiju Stadion razgovarao je Viki Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je prva faza priprema za Europsko prvenstvo, druga će biti između Božića i Nove godine, a treća je u Osijeku uoči samog prvenstva. Nama je ovo jako bitno okupljanje, nije ovo neka velika provjera, već idemo ‘udariti temelje’ onoga što želimo gledati u prvom mjesecu u Szegedu, rekao je izbornik Horvat.

Kakav sastav ste okupili i što očekujete od ovih tjedan dana?

– Ekipa je doživjela određene promjene, nešto je pomlađena. Pratimo, naravno, igrače, neki su odabirom novih sredina dobili značajnu ulogu, pokazali su se da mogu biti nositelji, tj. da mogu pomoći hrvatskoj reprezentaciji na najvišem nivou. Vidjet ćemo kako će odreagirati. Neki dan je Stipe Pletikosa dao jednu dobru izjavu u novinama, a to je da je reprezentativni dres 20-30 kg teži od klupskog dresa tako da će to sigurno biti jedan dio koji ćemo gledati, tko može nositi reprezentativni dres s tim dodatnim opterećenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je zdravstveni bilten, uvijek ima nekih ozljeda?

– S time se moramo nositi, to su stvari koje su neizbježne. Luka Cindrić je trebao biti na okupljanju, a neće biti budući da nije mogao ni igrati, liječnici mu nisu dozvolili, čekali smo to do zadnjeg kola Lige prvaka, još nije dobio zeleno svjetlo da može nastupati tako da smo bez Luke Cindrića, a Tin Lučin ima skoro istu povredu kao i Luka Cindrić, nastradalo mu je rame lijeve ruke, tako da smo bez njih dvojice. Nismo još nikoga naknadno zvali, vjerujem da je ovaj kadar dostatan za utakmicu sa Slovenijom ako nećemo imati dodatnih izostanaka.

Novo ime je Kristijan Pilipović na golu, koji je nosio dres austrijske reprezentacije, ali je odradio sve što je trebalo i nastupat će za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U fazi smo dobivanja papira za njega, zadovoljio je te uvjete, nama to nije neka novost, on je bio u Našicama, trenirao sam ga godinu dana, pratili smo njegov put i razvoj. On je mladi golman koji će sigurno svoje najbolje dane pokazati u budućnosti, vjerujemo da je to jedna varijanta koja bi nam mogla pomoći na toj vratarskoj poziciji.

Vrhunac priprema je utakmica sa Slovenijom u subotu u 18 sati. Prijenos utakmice je na HTV-u 2.

– Ciljano smo išli na reprezentaciju Slovenije, jer je to jedna reprezentacija koja pretendira i na medalju na tom prvenstvu. To je i ekipa koja jako dobro napada na 5-1 zonu, a naglasak ovih priprema će biti upravo na toj 5-1 zoni, jer smatramo da je to nešto u čemu još uvijek možemo napraviti neku razliku u svijetu, nešto što je možda atipično za ostale reprezentacije i svima predstavlja veliki problem,. To je ono u što ćemo uprijeti najviše naše energije i fokusa u ovim pripremama. Vjerujem u izazovnu, pravu mušku utakmicu u Novigradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version