Izbornik MacLean: Spremni smo za bitku!

Nakon prošlogodišnjeg srebra u Litvi, hrvatska hokejaška reprezentacija u subotu je otputovala u Eindhoven na Svjetsko prvenstvo Divizije I skupine B s nadom da će se za devet dana vratiti sa zlatom i kao član skupine A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska hokejaša reprezentacija bila je ugodno iznenađenje prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva divizije I skupine B odigranog u Vilniusu, gdje su od hrvatskih oklopnika bolji bili samo Poljaci i zaslužili promociju u skupinu A.

Od 13. do 19. travnja Eindhoven je domaćin SP-a na kojem će Hrvatska nakon prošlogodišnjeg srebra tražiti još jedan korak više i pokušati se probiti u skupinu A, među šest reprezentacija koje će 2016. voditi borbu za promociju u Elitnu diviziju.

2015041041824c69924aa338260c33be
Sadašnji izbornik Don MacLean može se pohvaliti da je prvi pod čijim je vodstvom Hrvatska uspjela pobijediti reprezentacije Velike Britanije i Nizozemske, prošle godine na SP-u u Vilniusu. Te su pobjede, obje s 4-0, hrvatskim hokejašima otvorile vrata borbe za skupinu A, ali su se Poljaci pokazali prezahtjevnom preprekom. Poljaka ove godine nema, a iz skupine A stigla je Koreja, iako su bili domaćini prošlogodišnjeg turnira na kojem su promociju u Elitnu diviziju zaslužili Austrija i Slovenija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Eindhovenu će još biti dvije pribaltičke reprezentacije, prošlogodišnji domaćini skupine B Litavci i Estonci koji su se prošle godine u Beogradu prošetali do zlata u diviziji II skupina A.

“Teško mi je reći tko su favoriti. Protiv Korejaca nisam nikada igrao. Vjerojatno su brzi, a i oni su pojačani strancima kao i mi. No, mi se koncentriramo na naš zadatak i na prvu utakmicu protiv Velike Britanije. Idemo utakmicu po utakmicu, kao što smo to radili i prošle godine”, rekao je kapetan reprezentacije Dario Kostović, koji će s Mikeom Glumcem i Andrewom Murrayjem činiti prvu napdačku liniju Hrvatske u Eindhovenu.

Na posljednjem treningu uoči puta izbornik Don MacLean morao je napraviti preinake u linijama u odnosu na pripremnu utakmicu protiv Slovenije, zbog ozljede Luke Vukoje koji je trebao činiti ‘domaću’ trojku s Dominikom Kanaetom i Mislavom Blagusom. No, Vukoja je ostao u Zagrebu, a Kanaet je prebačen u drugi napad s Nathanom Perkovichem i Ryanom Kinasewichem. To bi trebale biti dvije udarne napadačke linije, koje će veći dio vremena provoditi na ledu i u posebnim situacijama, s manjkom ili viškom igrača na ledu, na čemu se najviše radilo nakon pripremne utakmice sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zadovoljan sam pripremama, napravili smo sve što smo trebali. S igračima koji su nam se kasnije priključili imali smo četiri treninga, do početka prvenstva ćemo imati još dva i to bi trebalo biti dovoljno za uigravanje. U ponedjeljak ćemo biti spremni za bitku”, rekao je izbornik MacLean koji je otklonio i sve dvojbe oko vratara.

2015041041824c69924aa338276433c2
“Mark Dekanich će početi prvu utakmicu. Bude li dobro branio, vjerojatno će biti pred vratima većio dio turnira.”

Hrvatska i Velika Britanija će u ponedjeljak, u 13.30 sati, otvoriti Svjetsko prvenstvo divizije I skupine B u Eindhovenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.