Izbornik Mavrović: “Kako se žuti karton u pola minute pretvorio u crveni, neka mi objasne”

mavrović
Foto: HNS

Marinko Mavrović, izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, ponudio je svoje viđenje dvoboja s Rusima, nakon što su Rusi već u prvom dijelu stekli ključnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitke Rusiji na zasluženoj pobjedi. Nama se na ulasku u utakmicu dogodilo ono najgore, imali smo igrača manje i primili pogodak, a protiv favorita treba biti što duže u egalu, da te rezultat nosi. Ne volim komentirati suđenje, no uvjeravaju nas da na EP-u nema VAR-a, a onda se odluka o žutom kartonu nakon pola minute mijenja u crveni, volio bih da mi to objasne, rekao je.

– Pokušali smo uspostaviti ravnopravnu igru, no Rusi su fantastični s brzim dodavanjima i jakim pivotima, zato su među favoritima za osvajanje EP-a. Presudni je trenutak bio treći pogodak, prije odlaska na poluvrijeme. Da je ostalo 2:0, mogli smo izvući vratara, a jedan pogodak vratio bi nas u susret. Potom smo pogriješili pri četvrtom. Morali smo pokazati karakter i odraditi takvu utakmicu do kraja, time možemo biti zadovoljni, dodao je.

Odluka o plasmanu u četvrtfinala pada u subotu, kada Hrvatska u Groningenu igra protiv Slovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sada treba što prije zaboraviti Rusiju, Slovačka je ključna. Treba se plasirati u četvrtfinale, a krene li sve pravim putem, tada u jednoj utakmici možemo pružiti dobru partiju. Jurlina nam je veliki dobitak, kao najmlađi odigrao je jako dobro, bez respekta i s puno kretnji. Raduje me i dobra igra Postružina koji daje sigurnost, nalazi se gdje treba i radi pritisak. Marinović je također bio odličan. Ostali smo za tu najvažniju utakmicu bez Matoševića, on nam je jako bitan i njegov će se izostanak osjetiti, no imamo baš Jurlinu na toj poziciji i nadam se da će protiv Slovačke pokazati igru kao i protiv Rusije, zaključio je Mavrović, a prenosi službena stranica HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.