Izbornik Mršić i kapetan Ukić uoči teškog gostovanja u Nizozemskoj: ”Dobro smo startali, atmosfera je pozitivna, došli smo po pobjedu”

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je u petak 21. veljače na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Švedsku sa 72:56. Junak vrijedne pobjede u Draženovom domu bio je mladi Mateo Drežnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjede protiv Švedske Hrvatska gostuje u Nizozemskoj, naime, sutra, u ponedjeljak 24. veljače,  od 19:30 Hrvatska će igrati protiv vrlo neugodnog domaćina, koliko je neugodna reprezentacija Nizozemske pokazala je kada je u prvom kolu kvalifikacija pobijedila favoriziranu Tursku.

Utakmicu protiv Nizozemske najavio je hrvatski izbornik, Veljko Mršić, koji tvrdi kako će Hrvatska tražiti pobjedu:

“Sutra očekujemo utakmicu protiv Nizozemske. I jedni i drugi ulazimo s dva boda u tu utakmicu te ćemo pokušati ponoviti obrambenu utakmicu kakvu smo imali protiv Šveđana. U napadu, nadam se i očekujem da ćemo biti bolji, fluidniji i da će te kretnje biti prepoznatljivije, brže i okomitije. Došli smo s ciljem da ostvarimo pobjedu i da nakon dvije utakmice imamo maksimalan učinak”, izjavio je hrvatski košarkaški izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatske košarkaške utakmice Roko Leni Ukić je pak kazao da Hrvatsku čeka dosta teška utakmica:

“Igramo protiv respektabilnog protivnika koji je odlično otvorio kvalifikacije. Moramo još dignuti nivo igre u odnosu na prošlu utakmicu ukoliko ćemo razmišljati o pobjedi. To je naš cilj, ne bježimo od toga i učinit ćemo sve da odigramo pravu utakmicu. Dobro smo startali, atmosfera je pozitivna i nadamo se to iskoristiti za uspješan nastavak kvalifikacija.”

Prijenos utakmice Nizozemska – Hrvatska ići će uživo na regionalnom SportKlubu 3, nažalost, HTV će na svom drugom programu dati tek snimku susreta od 20:25 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.