Izbornik pobjednik odgovorio kritičarima: ‘Čuvat ću svoje dostojanstvo, svoj ponos’

Foto: snimka zaslona

Nogometna reprezentacija Hrvatske sjajnom igrom u drugom poluvremenu svladala je sinoć u Glasgowu, na Hampden Parku, Škotsku 3:1 te se plasirala u osminu finala Europskog prvenstva. Mnogi su uoči ove utakmice otpisali Vatrene, što je uvijek pogrešno napraviti, a čak i da se ispalo Hrvatska je od samostalnosti do danas od 13 mogućih velikih natjecanja igrala na 11, od toga je na dva natjecanja osvojila medalju. Znaju to vrlo dobro uvijek isti dežurni kritičari hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na meti kritika bio je ponajviše izbornik Zlatko Dalić, neki tvrde iz razloga kako bi se na njegovo mjesto instalirao bivši trener Crvene zvezde. No kako bilo da bilo pobjedom protiv Škotske Hrvatska je ostvarila prvi veliki cilj na Europskom prvenstvu, prošla je skupinu i u osmini finala igrat će protiv Španjolske, Švedske, Slovačke ili Poljske

Dalić je priznao da mu posljednjih dana nije bilo lako, no sve je izdržao.

“Ovih deset dana je bilo ludilo i ja to ne mogu shvatiti. Ne znam koji sam cilj ostvario. Deseti, jedanaesti, dvanaesti. Dragi Bog je uz mene i gura me kad je najteže”, rekao je Dalić na početku tiskovne konferencije. Nakon utakmice i velike pobjede Daliću je u zagrlj potrčao, kao na Svjetskom prvenstvu prije tri godine kapetan Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu razumjeti ludilo u posljednjih deset dana. Neću ulaziti u to, čuvat ću svoje dostojanstvo, svoj ponos i uvijek ću biti fer. Baš zbog toga bili smo sretni. Luka je znao što se događalo i što se protiv mene radilo i pisalo. Zato je bio sretan, i svi igrači. Ali dobro, ostat ćemo i dalje gospoda. Hvala svima na podršci, na kritikama. Idemo dalje”, rekao je Dalić, koji se osvrnuo i na igru Luke Modrića, koji je prekrasnim pogotkom utakmicu odveo na hrvatski mlin, Perišić je samo potvrdio pobjedu.

“Fantastičan gol, Luka je pun želje i motiva. Nikome nije jasno kako ostaje na ovom nivou. Svi mislimo da će pasti i oslabjeti u godinama u kojima je. Ali on je sve bolji. Vuče cijelu ekipu i ne posustaje. Što god da kažem o Luki i njegovoj igri, bit će premalo. Ponosan sam kakvog igrača i kapetana imam”.

Hrvatska će utakmicu osmine finala igrati u ponedjeljak od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.