Iznenađenje i povijesna pobjeda: Šibenik slavio kod Dinama na Maksimiru

Zagreb, 30.01.2021 - Utakmica 18. kola Prve HNL, Dinamo - Šibenik. Na slici Majer Lovro (10) iz Dinama i Ćurić Mario (30) iz Šibenika. foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ ds

Nogometaši Šibenika u susretu su 18. kola Prve HNL iznenadili vodeći Dinamo svladavši ga u Maksimiru s 2-1 (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za Šibenik bili su Sahiti (13) i Jurić (65), dok je jedini pogodak za Dinamo postigao Atiemwen (22).

Ovo je bio susret za povijest jer je to prva gostujuća pobjeda Šibenika protiv Dinama u povijesti.

Šibenik je poveo u 13. minuti kada se Sahiti odlučio na udarac s više od 20 metara. Dinamo je poravnao u 22. minuti. Majerov nonšalantni pokušaj petom glavom je blokirao Bilić, no lopta je završila na nozi Atiemwena koji je snažnim udarcem rasparao mrežu iza Labrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sahiti je u 65. minuti povukao loptu sa svoje polovice i zatim odličnom dijagonalom uposlio Jurića na desnoj strani, a napadač Šibenika je udarcem s visine kaznenog prostora pogodio bliži kut.

Sedmi Šibenik sada ima 19 bodova iz 17 susreta, samo bod manje od petog Slavena Belupa koji je odigrao isti broj susreta te šestog Hajduka koji od 19.10 sati igra protiv Lokomotive. Dinamo je ostao vodeći s 39 bodova, ali sada je u prednosti u odnosu na drugi Osijek, koji je ranije u subotu svladao Istru 1961 s 1-0, samo zbog bolje razlike pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.