Izračun New York Timesa: Hrvatska je po broju medalja iz Rija u svjetskom vrhu

Foto: fah

Proteklih dana puno se raspravljalo o tome tko je na našim prostorima uspješniji po broju olimpijskih medalja u Riju. Brojke je jasno potvrdio posljednji izračun New York Timesa, koji valorizira broj medalja po broju stanovnika određene države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski sportaši su s rekordnih 10 osvojenih odličja, pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje, na završnoj ljestvici najupješnijih reprezentacija u Riju zauzeli 17. mjesto, od ukupno 87 država osvajača odličja.

Ako se gleda samo broj osvojenih zlatnih medalja po broju stanovnika, Hrvatska je daleko ispred velikih zemalja, na trećem mjestu. 844.880 Hrvata –  jedno zlato.

Tako su ispred nas samo prvoplasirana Jamajka i Bahami na drugoj poziciji. Na ovom su se popisu visoko plasirali i Kosovo (9. mjesto) te Slovenija (10.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se gleda ukupni broj osvojenih medalja po broju stanovnika (ne samo zlatnih), Hrvatska je i tu na visokom petom mjestu. Ispred su samo Granada, Bahami, Jamajka i Novi Zeland.

New York Times je u valorizaciiji medalja za zlato davao četiri boda, za srebro dva i za broncu jedan, a dobiveni je broj usporedio s brojem stanovnika određene države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.