Jaki aduti: Pet Hrvata kreće u početnim sastavima večeras u Ligi prvaka?

Foto: fah

Večeras su, kako smo već pisali, na rasporedu utakmice 2. kola Lige prvaka, sutra, dakle, u srijedu, su na rasporedu i ostale utakmice istog natjecanja. Za hrvatske ljubitelje nogometa posebno će biti zanimljivo koliko će Hrvata nastupiti u prvim sastavima momčadi koje će krenuti po europske bodove. Kao i uvijek Hrvatska će itekako dobro biti zastupljena u najjačem svjetskom klupskom nogometnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras se igraju utakmice u skupinama od A do D. Prva večerašnja utakmica Lige prvake igra se već od 18:55, naime, u Moskvi igraju Lokomotiv, predvođen bivšim hrvatskim reprezentativcem, Vedranom Ćorlukom, i veliki favorit, aktualni europski prvak Bayern, u čijem dresu odlaskom Ivana Perišića, nažalost, više nema Hrvata.

Iako se ne radi o klasičnom derbiju vrlo se važna utakmica igra u Mönchengladbachu, naime, Real igra protiv tamošenje Borussije i gubitak bodova, pa čak i boda s obzirom na rezultat iz prvog kola, bio bi za Kraljeve ravan katastrofi. Naime, u 1. kolu Šahtar je iznenadio Real na Santiago Bernabeu te je slavio 3:2, za Kraljeve je zabio Luka Modrić, koji u posljednje vrijeme igra u fenomenalnoj formi. Luka je ponovno najveći hrvatski adut u Ligi prvaka.

Inter je u istoj skupini doma jedva spasio bod u sudačkoj nadoknadi protiv Borussije Mönchengladbach (2:2). Madridski klub će igrati vrlo oprezno, ali dovoljno odlučno kako ne bi doživjeli novi debakl, a od prve minute, makar se vraća Eden Hazard, trebao krenuti i Modrić, ”Realov Lionel Messi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini C se obje utakmice igraju od 21 sat, na Velodromeu će Marseille dočekati favorizirani Manchester City Pepa Guardiole, dok će s druge strane Porto biti domaćin Olympiacosu. U prvom kolu su Grci svladali Marseille 1:0, dok je City do pobjede došao protiv Porta nakon preokreta. Za Marseille bi trebao igrati reprezentativni stoper Vatrenih Duje Ćaleta-Car.

Liverpool je večeras veliki favorit protiv danskog Midtjyllanda, koji je u prvom kolu na svom terenu doživio težak poraz od Atalante, za koju igra Mario Pašalić, bilo je čak 4:0 za Atalantu, koja večeras dočekuje Ajax, koji je u prvom kolu  minimalno poražen od Liverpoola. Naime, na Johan Cruijff Areni rezultatom 0:1 prošlog tjedna slavio je Liverpool.

Od Hrvata bi u prvim momčadima bi trebali igrati Vedran Ćorluka iz Lokomotiva, Marcelo Brozović iz Intera, Luka Modrić iz Reala, Duje Ćaleta-Car iz Marseillea te Mario Pašalić iz Atalante. Ivan Perišić bi trebao biti na klupi Intera, iako nije isključeno da ipak krene od početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.