Site icon narod.hr

Jakirović: Ispada laka pobjeda, ali nije bila

Zagreb, 10.03.2024 - Utakmica 26. kola HNL-a Dinamo - Slaven Belupo. Na fotografiji Sergej Jakirović trener GNK Dinamo. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Dinamo je u zadnjem dvoboju 26. kola SuperSport HNL-a s 5:2 pobijedio Slaven Belupo.
Konačan rezultat izgleda kao dosta lagana pobjeda, ali nije bilo tako, Koprivničani su nakon vodstva Dinama 2:0 izjednačili na 2:2, a susret je prelomio sumjivi kazneni udarac iz kojega je Sandro Kulenović u 70. minuti pogodio za 3:2. Nakon toga je Martin Baturina, koji je izborio penal, s još dva gola okončao priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako dobro smo ušli u utakmicu i relativno brzo poveli 2:0, ali smo onda iz neshvatljivih razloga ušli u probleme. Nismo imali kvalitetan pritisak, napravili smo pogrešku koja je vratila Slaven u život i tako si unijeli dodatnu nervozu. U poluvremenu smo napravili neke izmjene, onda opet napravili pogrešku i onda smo morali raditi neplanirane zamjene. Nismo si smjeli dozvoliti gubitak bodova. Na kraju je ispalo lagano, ali nije bilo lagano, rekao je trener Modrih Sergej Jakirović. Potom je čestitao novom predsjedniku kluba Velimiru Zajecu:

– Bili smo u hotelu, imali smo mir, a je li netko izlazio i gledao, budući da su se čule detonacije, ne znam. Normalno smo se pripremali, a netko je možda individualno pratio. Čestitao bih Zajecu na izboru i zahvalio se bivšem predsjedniku Barišiću na svemu.

> Dinamo na krilima Baturine s 5:2 svladao Slaven Belupo

Osvrnuo se na burne događaje oko Dinama ove sezone i koliko utječu na momčad:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi smo profesionalci, u Dinamu smo i moramo pobjeđivati. Sezona je jako zahtjevna i bit će jako zanimljivo do kraja. Nismo imali nikakav pritisak oko tih drugih priča niti sam o tome u svlačionici pričao, nije naše da se bavimo time.

Osvrnuo se na neke igrače:

– Živkoviću treba još iskustva, mlad je igrač. Treba mu i malo pomoć drugih igrača, ali zadovoljan sam i s njim i s drugima. Izgledali smo pomalo ispuhano u nekim trenucima, ali nije lako. Na kraju krajeva, nema nas puno, imamo dosta rekonvalescenata. Planirao sam malo drugačije zamjene, ali rezultat nas je prisilio na druga rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Slaven Belupa Roy Ferenčina istaknuo je da je njegova momčad bila jako dobra do 70. minute:

– Podijelio bih utakmicu na onu do 70. i onu od 70. minute. Do tad smo bili jako dobri, držali smo loptu, imali par prilika… Prelako primamo golove, prelako radimo pogreške u zoni opasnosti, to nas skupo košta. Prijelomni trenutak je bio kad je Jakirović ubacio prvotimce. Ispada da nas je Dinamo nadigrao, ali tko je gledao utakmicu, vidio je da nije bilo tako, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version