Jakirović: Kad je Dinamo na visokom nivou, teško je igrati protiv nas

Foto: fah

GNK Dinamo održao je press konferenciju uoči odlaska u Rijeku na sutrašnji derbi s Rijekom, u izravnom susretu za prvo mjesto HNL-a. Trener Sergej Jakirović i Bruno Petković stali su pred medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sastaju se dvije dosad najbolje momčadi u prvenstvu, znamo kakva nas utakmica očekuje. Jako je zanimljivo, prošlo kolo smo uspjeli preskočiti Rijeku za jedan bod. Želimo odigrati hrabru i dobru utakmicu i doći do tri boda, otvorio je Jakirović.

– Želimo igrati našu igru ni zatvarati se, ne tražiti remi nego ići na pobjedu, kaže Petković.

Da vam netko ponudi sada bod, bi li prihvatili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Želimo odigrati dobru utakmicu i pobijediti, to nismo napravili još ove sezone na Rujevici, to je glavno, rekao je Jakirović.

– Naravno da idemo na pobjedu, ali ni remi nije loš rezultat, da mi netko ponudi remi s Rudešom u zadnjem kolu na Maksimiru, a da osvajamo prvenstvo, prihvatio bih, rekao je Petković.

Je li vas iznenadio poraz Rijeke od Lokomotive?

– Nije me iznenadilo, Lokomotiva cijelu sezonu igra i pokazali su da svima mogu napraviti dobar posao, od velike četvorke. To je dvosjekli mač. Možda će se taj poraz osjetiti na njihovoj igri, to ćemo vidjeti tek. Znamo kakva je atmosfera tamo, ali pripremit ćemo se na sve, mišljenja je sadašnji strateg Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– I prije te utakmice znali smo da ovisimo sami o sebi, ako odradimo sve do kraja da smo prvaci. Ako je tri boda manje, to je dobro za nas. Oni rade jako dobre rezultate, i naš je trener sudjelovao u slaganju ekipe, sigurno da radio odličan posao. Imaju jako dobre igrače i jako malo golova primaju, komentirao je Petković.

Kakvi su planovi za utakmicu?

– Imamo par planova i sutra ćemo donijeti konačnu odluku, rekao je trener Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manjak golova u zadnje vrijeme za Petkovića?

– Slažemo ekipu tako da nam treba pobjeda. Možda je moj doprinos manji, ali ja mislim da doprinosi. Mislim da igramo jako dobar nogomet, mislim da se to vidi i u pobjedama, komentirao je Petković.

Kakav je pritisak na Rijeci, a kakav na Dinamu?

– Kada igraš na nekom vrhunskom nivou, postoji određen pritisak, pogotovo kad se boriš za naslov. Nama je sveprisutan pritisak jer imaš velika očekivanja na početku sezone. Vjerujem da je i njima pritisak kada vučeš cijelu sezonu, stvoriš očekivanja kao igrač i kao ekipa, kaže Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Atmosfera i trener Sopić:

– Teren je odličan, nama nije lijepa atmosfera, ali je derbi i svjesni smo cijele situacije. Osebujan je Sopić, malo je drugačiji i malo je osvježenje. On radi jako dobar posao, želim mu sve najbolje, ali sutra ja želim pobijediti, kaže napadač Modrih.

Realizacija igrača Dinama?

– Nemam joystick na terenu da odlučujem kako će igrači igrati i što će napraviti, ali stvaramo priliku i pucamo po golu i nadam se da ćemo stvoriti puno prilika opet i realizirati ih, rekao je trener zagrebačke ekipe.

Obrana Rijeke?

– Nikad nisam bio previše tip koji bi analizirao previše, prije nego što se nađem u utakmici. To ćemo vidjeti kad se ja i Sandro (Kulenović) nađemo na terenu, rekao je dokapetan Modrih, otkrivši svojeg partnera u napadu sutra.

– Bilo mu je teško skupiti kontinuitet on je sad ušao u dobar ritam i to mu je puno toga donijelo, dodao je Bruno o Kulenoviću.

Tradicija je na strani Dinama, je li to dodatni pritisak za domaćine.

– To je tako kad igraš protiv Dinama, sigurno da utječe. Znaš da moraš dati preko maksimuma, a kad je Dinamo na visokom nivou, teško je igrati protiv Dinama, kaže Jakirović.

Najdraži trofej s Dinamom za Petkovića?

– Svaki idući trofej je najvažniji, dan kad prestaneš igrati nogomet sjetit će te se ljudi i to je to. Svaki idući je po meni najvažniji, tvrdi golgeter Dinama.

Treneru Jakiroviću je jučer i preminula majka:

– Iskoristit ću priliku svim ljudima koji su izrazili sućut. Zahvalio bih se i bolnici, ali bolest je bila preteška. Odluka moje obitelji je bila da nastavim raditi svoj posao i vodim utakmicu, takva je bila i želja moje mame, zaključio je Jakirović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.