Jakirović: Moji igrači su fajteri sa šampionskim gardom

Foto: fah

U nedjelju od 17 sati u okviru 31. kola SuperSportHNL-a, u Kranjčevićevoj se sastaju Lokomotiva i Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri koji su u velikoj borbi s Rijekom za osvajanja naslova prvaka, nemaju dobra iskustva s Lokosima ove sezone.

Prvo tanka 2:1 pobjeda u listopadu prošle godine i to golovima Baturine i Kaneka u sudačkoj nadoknadi te potom vrlo težak 0:3 poraz od Lokosa na Maksimiru.

Posljednji susret u veljači završio je 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti teški poraz 0:3, kao da je bila prekretnica, nakon toga su Modri u 14 utakmica u prvenstvu i Kupu ubilježili 12 pobjeda i dva remija.

– Da, lijepa je to statistika, ali vjerujte nam da o tome uopće ne razmišljamo već se samo okrećemo sljedećoj utakmici. Ostaje nam žal za tim prvim, uvodnim porazom protiv Lokomotive, ali bio je potpuno zaslužen s obzirom na to kako smo tada odigrali. Bilo je previše grešaka. Ali dobro, uspjeli smo se dignuti, a to pokazuje kvalitetu, znači da su dečki motivirani, da imaju pravi karakter i jako mi je drago zbog njih. Cijelo vrijeme govorim da su to pravi igrači, fajteri sa šampionskim gardom, naglasio je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Osvrnuo se i na Lokomotivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Lokomotiva cijelu sezonu igra dobro, mlada je i poletna momčad, rasterećena u smislu nekih očekivanja. Zapravo, oni su sami sebi nametnuli pritisak jer su došli u borbu za četvrto mjesto. Pokazali su da protiv svakog suparnika igraju samouvjereno, bez prevelikog respekta, što je pohvalno. Mladi su, žele se dokazati i s te nas strane očekuje neizvjesna, zahtjevna utakmica. Važno je da mi budemo na jako visokoj razini, da nastavimo s ovom dobrom formom i da je još više podignemo ako je moguće, da smanjimo neke nedostatke. Dakako, svjesni smo i da suparnik ima svoju kvalitetu, da i on naporno trenira i da nam može napraviti probleme.

Dinamo u posljednjim susretima stvara dosta prilika.

– To što stvaramo puno šansi znači da dobro igramo u polju, da su igrači pohvatali mehanizme, linije kretanja na kojima inzistiramo. Volio bih da još više akcija završavamo udarcem na gol jer imamo nekoliko jako dobrih pucača. Evo, drago mi je što su Martin Baturina i Gabriel Vidović u zadnjoj utakmici to prezentirali na najbolji način. Volio bih da te prilike iskoristimo jer lakše je onda i igrati i voditi utakmicu. Jesenas je bilo situacija u kojima smo mogli otići na više pogodaka razlike, a znalo se dogoditi da na kraju čak i izgubimo. Zato sad pušemo i na hladno što se toga tiče. Imamo još pet utakmica do kraja prvenstva plus dvije u finalu Kupa i moramo odigrati maksimalno koncentrirano i odgovorno, ističe, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.