Site icon narod.hr

Jakirović: Ne mislim da će mi sutra biti posljednja utakmica

Foto: Alen Szabo/GNK Dinamo

Uoči utakmice trećeg kola skupine C Konferencijske lige s Viktorijom Plzen, s novinarima su se družili trener Dinama Sergej Jakirović i branič Stefan Ristovski, koji su izrazili sućut obitelji preminulog poznatog navijača Dinama Mislava Vučetića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kao prvo želim izraziti sućut obitelji i prijateljima preminulog navijača Dinama Mislava Vučetića. Što se tiče utakmice, očekuje nas zahtjevna utakmica s dobrim protivnikom, koji igra jako dobro u zadnje vrijeme. Imali su velik niz pobjeda. Kao i mi, izgubili su u subotu s 3:0, iako kad se pogleda nije to bilo baš tako lako, dosta su toga oni diktirali. Ozlijedio im se u toj utakmici njihov najbolji napadač, to bi nam kao trebalo olakšati, no imaju još dva jako dobra napadača koji nam mogu stvarati probleme, rekao je trener Dinama.

U napadu konkretniji, u obrani prestati darivati

– Morat ćemo imati jako dobru energiju i duel igru, kupiti druge lopte, imati kontinuirani napad, dovoditi ih u opasnost, prijetiti što više, biti konkretniji i precizniji. Volio bih da se nastavimo na utakmicu u Gorici što se tiče faze napada, a što se tiče obrane moramo biti puno odgovorniji kako bi prestali darivati, Sveti Nikola je ove godine uranio, u subotu smo izgubili zbog naših dječjih pogrešaka u obrani. Momci su toga svjesni, morat ćemo to odraditi puno bolje ako mislimo sutra uzeti tri boda, što nam je cilj, da bi uhvatili priključak s Viktorijom na ljestvici, dodao je Jakirović.

– Čeka nas pravi protivnik, europski, klub koji niz godina igra u Europi. Pravo je vrijeme za bodove ako želimo proći. Nadam se da ćemo pokazati karakter i doći do naših bodova, dodao je Ristovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazi su sastavni dio nogometa

Kako bi Ristovski usporedio Spartu, koja je izbacila Dinamo, s Viktorijom?

– Tipična češka ekipa, čvrsta, s pet iza, trebat će nam strpljenje i brz protok lopte. Gledali smo nešto njihovih dobrih akcija. Protivnik je to koji se neće lako predati, Trebamo biti spremni i ući s pravom energijom. Svi smo vidjeli da te može dobiti Ballkani ako ne uđeš na pravi način i nisi čvrst u duelima.

Jesu li se igrači oporavili nakon poraza od Gorice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jesmo. Porazi su sastavni dio ovog sporta, da je sve jednostavno nogomet ne bi bio zanimljiv. Da nas je malo poljalo, da, ali nemaš vremena, treba se pripremiti za sljedeću utakmicu, čeka nas težak protivnik, a mi smo spremni, kaže Ristovski.

Prerani povratak Petkovića mogao bi nas skupo stajati

Trener Dinama doživio je tri poraza u posljednje četiri utakmice, stvara li mu to pritisak?

– Ne mislim da će mi sutra biti posljednja utakmica, normalno se pripremamo, svi smo svega svjesni. Radimo sve što je u našoj moći da izađemo iz ove situacije. Teško nam je, ali nikome nije teže nego meni. Tražim dobitnu formulu. Nadam se da će nas prestati pratiti peh, da ćemo biti precizniji u šansama. Dečki se trude, analizira se, pokušavamo izvući maksimum. U Gorici sam bio zadovoljan fazom napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je situacija s Petkovićevom ozljedom?

– Što se tiče liječničkog kartona, sve je napisano, vi znate sve bolje od mene, što da još kažem? Oko Petkovića idemo dan po dan. Kad ne bude imao nikakvog oštećenja na mišiću, vratit ćemo ga na teren, sve drugo bilo bi opasno po njegovo zdravlje i mogli bi ga izgubiti na jako dug period.

Nemamo što zamjeriti Nevistiću

Golman nikad nije izvukao Dinamo otkad je u Maksimir došao Jakirović, planira li promjenu na vratima?

– Nemamo mi što zamjeriti Nevistiću u Gorici. Ako protivnik dođe do završnog udarca, onda smo napravili dosta lančanih pogrešaka, mora mu malo i momčad pomoći, kao i on momčadi. Znam da dugo nije branio, bio je tu kao ispomoć Livakoviću, kojemu je isto trebalo vremena da se prilagodi. On se trudi, kao i cijela momčad, odgovorio je trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je trenutačno drugi u skupini s tri boda, dok Viktorija vodi sa šest bodova. Tri boda ima i Ballkani, dok je Astana na “nuli”.

Češka momčad je u prvom kolu na svom travnjaku pobijedila Ballkani s 1-0, a potom je slavila i na gostovanju u Astani s 2-1. Modrima sada slijede dvije utakmice protiv češkog sastava, prvi u četvrtak na stadionu Maksimir, a potom 9. studenog u Plzenu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version