Jakobušić o prvih 30 dana na čelu Hajduka

Foto: fah

Točno mjesec dana nakon što je postao predsjednik Uprave HNK Hajduk, Lukša Jakobušić dao je opširni intervju odabranim splitskim novinarima. Otvoreno je pričao o potezima koje je dosad povukao, kao i o budućnosti splitskog ponosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dolasku na Poljud smijenio je Marija Stanića Ivana Kepčiju i trenera Harija Vukasa te kao privremeno rješenje postavio Boru Primorca na klupu. Uslijedili su  razgovori s predstavnicima Torcide i Našeg Hajduka, gradonačelnikom Grada Splita Androm Krstulovićem Oparom te u Zagrebu s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom.

U međuvremenu su Vatreni na Poljudu ugostili Portugalce, a Hajdukova prva momčad je u mjesec dana novog vodstva skupila sedam od mogućih devet bodova.

– Vjerujem da možemo Hajduk vratiti tako gdje mu je mjesto. Jedino što je nakon sastanka s gradom izašla informacija o 71 milijun kuna kojima je grad financirao Hajduk, a koju ja nisam baš razumio. Grad financira Akademiju s 5 milijuna kuna godišnje, a za ostatak novca koji se spominje neka vam pojasni gradonačelnik, rekao je Jakobušić za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je i razgovor sa Šukerom te pojasnio u kojoj je fazi HNS-ov prijedlog o financiranju travnjaka na Poljudu.

– Hajduk nikad nije bio problem, a trudimo se da budemo rješenje. Nije se radilo ni o nikakvom pomirenju, jer po meni mi ne trebamo ni biti posvađeni. Mislim da moramo razgovarati, a slagati se i ne moramo. Na Poljudu će se u siječnju postaviti hibridni travnjak. To je najbolji termin jer mi igramo prvu utakmicu 30. siječnja, a reprezentacija dolazi u ožujku. Dogovoreno je da se hibridni travnjak postavi i na pomoćni teren, ali za godinu dana, tako bi reprezentacija mogla i trenirati na Poljudu, a ne samo igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.