Site icon narod.hr

Je li ovo bio pravi trenutak? Vlado Šola želi biti izbornik nakon izbornika Line Červara!?

Foto: fah

Neke stvari su, nažalost, moguće samo u Hrvatskoj, nitko ozbiljan ih nije prihvatio kao svoje, s razlogom. Naime, u tijeku je Europsko rukometno prvenstvo, Hrvatska igra vrlo dobro, na trenutke čak i odlično, pritom prvenstveno mislimo na drugo poluvrijeme utakmice protiv Bjelorusije, s tri pobjede u drugi krug naša reprezentacija prenosi maksimalna dva boda. Pojavio se i optimizam kod igrača, navijača, kakav nije bio prisutan uoči turnira, mnogi smatraju kako je i polufinale nadohvat ruke, momčadi sjajno na Euru kormilari izbornik Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Hrvatska ima izbornika, doduše, izbornika koji je, s obzirom na godine (69), najavio odlazak nakon Olimpijskih igara, no, neki se ponašaju kao da ga nema i u jeku Europskog prvenstva ističu, uz podršku dijela medija, ističu svoju kandidaturu. Jedan od njih je i legendarni bivši golman hrvatske reprezentacije, Vlado Šola. Šola je, podsjetimo, branio boje hrvatske reprezentacije u vrijeme najvećih uspjeha, a izbornik je i tada bio Červar.

Vlado Šola gostovao je u podcastu RTl-a pritom je odgovarao na pitanja o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, a komentirao je sjajan nastup hrvatskog golmana Marina Šege protiv Srbije u 3. kolu skupine A Europskog prvenstva. Hrvatska je na krilima Šege i Duvnjaka svladala Srbiju, a Šego je skupio 16 obrana.

“Vratari su uvijek u prvom planu, i onda kada brane dobro, a pogotovo kada brane slabije. Način igre koji gaji Lino Červar podrazumijeva mali broj primljenih golova, a tu obrana i vratari igraju ključnu ulogu”, kazao je bivši golman rukometnih Vatrenih te je najavio drugi krug u kojem će Hrvatska igrati protiv Austrije, Njemačke, Španjolske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Španjolci igraju izuzetno kvalitetan i atraktivan rukomet, što me iznenadilo. Nijemci su Nijemci. Osciliraju, ali su jako kvalitetni i to će pokazati. Mi smo dugo u samom vrhu i naravno da želimo zlato. Ali mi smo Hrvatska, ne smijemo se zamarati s tim tko je s druge strane, imamo svoju filozofiju i igru i to je to”, kazao je Šola.

Šola je na pitanje želi li postati izbornik hrvatske reprezentacije nakon odlaska Červara bez razmišljanja rekao:

“Jasno da želim, a ako će me i oni htjeti, valjda će me pozvati na razgovor…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli, Červar je najavio odlazak nakon Olimpijskih igara, ali koliko je korektno istaknuti kandidaturu za mjesto izbornika, mjesto koje je ipak trenutno popunjeno, i to u jeku jednog velikog natjecanja? Zar se o tome nije moglo razgovarati kada dođe vrijeme, najranije poslije Eura, što, dakako, ne znači da ambicija Vlade Šole nije legitimna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version