Site icon narod.hr

Jedan od najvažnijih igrača Dinama ne želi se odreći državljanstva kako bi igrao za BiH: Propala velika želja Prosinečkog?

Foto: fah

Izbornik BiH Robert Prosinečki ostao je bez važnog igrača Dinama, Emira Dilavera. Naime, on je stoper austrijskog državljanstva, a zadnjih se mjeseci dosta spominjalo da bi u budućnosti mogao odjenuti dres reprezentacije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Dilaver pokazivao želju da zaigra za BiH, a i Prosinečki je isto najavljivao, Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) objavio je danas službeno priopćenje u kojem stoji da Dilaver neće zaigrati za njihovu reprezentaciju jer se nije želio odreći austrijskog državljanstva.

“Radili smo na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu”, stoji u priopćenju NSBiH.

“Emir Dilaver nije odustao od igranja za reprezentaciju BiH. Predao je dokumentaciju za dobijanje bosanskohercegovačkog državljanstva i jedva čeka da zaigra za reprezentaciju BiH”, kaže glasnogovornik Dinama Alen Lesički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version