Jedan od važnih igrača odbio Roberta Prosinečkog, neće više igrati za reprezentaciju BiH

Foto: fah

Iako se nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo pred hrvatskim trenerom i izbornikom BiH Robertom Prosinečkim novi su veliki izazovi. Za otprilike petnaest dana na rasporedu je prijateljska utakmica protiv Bugarske, a samo nekoliko dana kasnije protiv Senegala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Prosinečki pokušava podignuti moral reprezentaciji BiH nakon kraha u kvalifikacijama za SP kako bi igrači bili spremni za jesenske izazove te za kvalifikacije za Europsko prvenstvo.  Reprezentacija BiH puna je velikih nogometnih imena, ili je to barem donedavno bila, međutim, nisu uspjeli, što je još jedan dokaz onima koji tvrde kako sama imena nisu dovoljna da bi se stvorila i velika momčad, pogotovo reprezentativna. ”Kult” reprezentacije stvara se godinama, neki će reći desetljećima.

Uoči prijateljskih utakmica jedna od vodećih sportskih tema u susjednoj zemlji je i eventualni povratak u reprezentaciju Senada Lučića, međutim, kako stvari stoje od povratka jednog od najboljih njihovih igrača neće biti ništa. Pokušali su ga nagovoriti Prosinečki i Edin Džeko, no, nisu uspjeli.  Bosanskohercegovački mediji tvrde da je Lučić definitivno prekrižio reprezentaciju, što je neizravno potvrdio i sam Robert Prosinečki u razgovoru za BH medije.

”Senad me trebao nazvati kako bismo se našli i razgovarali, ali nije me nazvao. Ne znam što da kažem i zaključim nakon toga. Da ima nekih šansi da se vrati u reprezentaciju, on bi se vjerojatno pojavio na razgovoru, ali opet ne znam”, rekao je Prosinečki te je dodao: ”Jedino što mogu reći jest da nismo razgovarali”, piše sportsport.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Senad Lučić se od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine oprostio u 12. mjesecu prošle godine otvorenim pismom, u kojem je između ostaloga pisalo: “Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je riječ o ljubavi, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za ‘zbogom…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.