Jedrenje: Ivan Kljaković Gašpić pobjednik u Abu Dhabiju

Foto: fah

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić pobjednik je finala Svjetskog kupa u klasi Finn, koje je u nedjelju završeno u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kljaković Gašpić je u u taktičkom nadmudrivanju u plovu za odličja uspio zadržati vodeću poziciju s koje je ušao u završno nadmetanje.

Tonči Stipanović je u Laseru osvojio peto mjesto i tako zaokružio uspješan nastup hrvatskih jedriličara na finalu Svjetskog kupa.

Kljaković Gašpić: Do kraja plova sam uspio zadržati hladnu glavu, taktički odradio dobar posao i uvjerljivo slavio na kraju ovog tjedna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić pobjednik je finala Svjetskog kupa u klasi Finn, koje je u nedjelju završeno u Abu Dhabiju, a zasluge za svoj trijumf pripisao je tome što je zadržao mirnoću unatoč lošijem startu u odlučujući plov.

Kljaković Gašpić je u u taktičkom nadmudrivanju u plovu za odličja uspio zadržati vodeću poziciju s koje je ušao u završno nadmetanje.

“Malo sam loše startao u plov za odličja i dosta komplicirano jedrio prvi dio plova. Kasnije sam došao u kontakt s vodećim jedriličarima, međutim, uz dva penala sudaca opet se sve dodatno zakompliciralo. Do kraja plova sam uspio zadržati hladnu glavu, taktički odradio dobar posao i uvjerljivo slavio na kraju ovog tjedna”, zadovoljno je analizirao Ivan Kljaković Gašpić po završetku natjecanja u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kljaković Gašpić je regatu završio s dva boda prednosti ispred Turčina Aličana Kaynara te s četiri boda boljim rezultatom od Španjolca Pabla Guitiana Sarrije i Britanca Edwarda Wrighta.

Tonči Stipanović je u Laseru osvojio peto mjesto i tako zaokružio uspješan nastup hrvatskih jedriličara na finalu Svjetskog kupa. On je u plovu za odličja bio drugi i za samo jedan bod bio lošiji u ukunom redoslijedu od trećeplasiranog Australca Matthewa Wearna (36). Slavio je Australac Tom Burton (21), ispred Cipranina Pavlosa Kontidesa (33).

U konkurenciji daskaša sa zmajem hrvatski predstavnik Martin Dolenc završio je kao osmi, a pobjedu je odnio Britanac Oliver Bridge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.