Site icon narod.hr

Jeličić: Lagao sam Uskoku jer sam se bojao kaznene odgovornosti

Foto: fah

U nastavku suđenja braći Mamić i ostalima, u tzv. aferi Dinamo 2 bivši igrač Joško Jeličić kazao je da tijekom istrage na ispitivanju u Uskoku nije govorio istinu o uvjetima svoje financijske nagodbe s Dinamom. I to jer je bio u strahu i plašio se moguće kaznene odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao je da mu je Dinamo, zbog neispunjavanja ugovornih obaveza, ostao dužan 844.000 eura. No, on je, nakon neuspjelog prvostupanjskog suđenja pristao na nagodbu i isplatu 200.000 eura, što mu je u klupskim prostorijama “na ruke” isplatio Zdravko Mamić, čime je spor bio riješen.

Rekao je kako mu nitko iz Engleske nije ništa platio u dogovoru oko nagodbe, ali da mu je tijekom istrage Uskok pokazao dokument koji ga je “ostavio u šoku, nevjerici i strahu”, jer se “u preambuli spominjala neka tvrtka iz Londona”. Kaže da ga je uhvatio strah ne snosi li on, kao čovjek bez pravnog iskustva, nekakvu kaznenu odgovornost.

Jeličić je na suđenju ponovio kako je o nagodbi razgovarao sa Zdravkom Mamićem koji mu je isplatio 200 tisuća eura u gotovini, a da je iskaz u Uskoku, kada je pričao i “nekim Englezima i drugim pojedinostima”, rekao isključivo iz straha i pravnog neiskustva, jer se bojao kaznene odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Jeličić: Molim suca Zebeca da za dobrobit hrvatskog nogometa prestane suditi

– Nikakvi Englezi nisu postojali, niti sam s njima pregovarao o potraživanjima. Ovi Englezi su isključivo plod moga straha od kaznene odgovornosti, jer sam u preambuli dokumenta vidio da se radi o nekoj tvrtki iz Engleske i to sam rekao da zaštitim sebe, rekao je na suđenju Jeličić.

Na upit odvjetnika Zdravka Mamića Filipa Glavaša znači li to da je u istrazi 2016. godine lagao Uskoku Jeličić je potvrdio kako tada “nije govorio istinu”.

U tzv. aferi Dinamo 2 za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH, i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine, ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih tvrtki te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača, koje je Dinamo plaćao, klub oštetili za više od 19 milijuna eura.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnog iznosa od još 7,35 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version