Site icon narod.hr

Jesse Marsch ili Niko Kovač, Amerikanac ili Hrvat, tko će na klupu Borussije Dortmund?

Foto: fah

Nakon odlaska iz Bayerna bivši hrvatski izbornik, Niko Kovač, i dalje je bez posla, odnosno čeka pravu priliku za novi trenerski angažman. Bolje prilike, nakon Bayerna, od Borussije Dortmund u Njemačkoj nema. Kako smo već pisali Kovač je jedan od kandidata za klupu jednog od najvećih njemačkih klubova, no, nije jedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju njemačkih medija američki trener Jesse Marsch (46), koji trenutačno vodi austrijski RB Salzburg, mogao bi sjesti na klupu Borussije, ukoliko ode sadašnji trener Lucien Favre. Dakle, i iz ovoga je jasno da Dortmund razgovara i s drugim stručnjacima te je Kovač možda ipak pao u drugi plan.

Američki trener je prošle sezone bio pomoćnik Ralfu Rangnicku u Leipzigu, ove je sezone s RB Salzburgom osvojio Kup Austrije.  Pod trenerskom palicom Marscha proigrao je napadač norveške reprezentacije, 19-godišnji  Erling Braut Haaland (19), koji je u jesenskom dijelu sezone za Salzburg zabio čak 28 golova i to u samo 22 utakmice. Haaland je odličnu formu zadržao i u dortmundskoj Borussiji, u koju je prešao u zimskom prijelaznom roku, prije privremenog prekida sezone zbog pandemije koronavirusa. Do privremenog prekida Bundeslige Haaland je postigao 13 pogodaka u 14 nastupa za Borussiju.

Prema pisanju njemačkih medija Jesse Marsch bi se mogao dobro uklopiti u sustav igre Borussije Dortmund budući da gaji napadački nogomet, uz visoki presing te brzu tranziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se hrvatskom treneru, Niki Kovaču, koji je, prema pisanju njemačkih medija, potencijalni nasljednik Favrea. Bild je objavio da su Kovač i Borussija bili u kontaktu posljednjih mjeseci. Dolazak Kovača u Dortmund podržala je i legenda njemačkog nogometa Lothar Matthäus, koji je s njemačkom reprezentacijom, kao igrač, 1990. godine u Italiji osvojio naslov svjetskog prvaka.

”Pomislio sam kako Favre odlazi, a Kovač dolazi. Niko Kovač je na tržištu, a Borussia će sigurno tražiti novog trenera. Niko Kovač zna kako se osvajaju titule. Dokazao je to u Eintrachtu i Bayernu”, rekao je nedavno Lothar Matthäus, koji inače Kovaču u prošlosti i nije bio toliko sklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version