Još jednom Dinamo razočarao navijače, poražen protiv Astre i oprostio se od Europe

Nogometaši hrvatskog prvaka, Dinama, propisno su razočarali svoje navijače, u utakmici u kojoj su morali pobijediti, protiv rumunjske Astre u gostima opet su dožvijeli poraz. Astra je, dakle, pobijedila Dinamo pogotkom Bukarija u 51. minuti. Istovremeno, u drugoj utakmici skupine u Škotskoj je Red Bull nadvisio Celtic s 2-1. Da je Dinamo pobijedio u Rumunjskoju posljednjem kolu u Zagrebu mogao bi dohvatiti europsko proljeće trijumfom protiv Celtica. Ovako će to nažalost biti samo revijalna utakmica, bez ikakvog značaja za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvome dijelu Dinamo se nije naigrao protiv rumunjske momčadi koja se pretežito branila, no bila je i opasna iz rijetkih protunapada. Kako je Dinamu u ovoj utakmici imperativno trebala pobjeda to se od zagrebačke momčadi očekivao konkretniji, snažniji pritisak. No, za pravi pritisak valja imat snage, a Dinamo je nalikovao momčadi bez snage.

Štoviše, napadač iz Gane Sadat Bukari promašio je dvije velike šanse, Dinamov potop mogao je uslijediti već u prvome dijelu. K tome, rezultat iz Glasgowa išao je Dinamu na ruku i mogao ga je motivirati na utakmici u Rumunjskoj, Red Bull je poveo protiv Celtica 2-0 i to je značilo da bi Djamo pobjedom u Rumunjskoj imao u Zagrebu utakmicu odluke u Zagrebu baš protiv Celtica. Tada bi pobjedom mogao izboriti plasman dalje, u sljedeću rundu.

Ipak, kako nije bilo pogodaka to je tinjala nada da bi Dinamo u drugom poluvremenu mogao učiniti prave stvari. No, ta je nada uistinu kratko trajala.
Nevjerojatno kakav je Dinamo gol primio početkom drugog poluvremena, točnijemu 51. minuti. Jedan naoko bezopasan nalad domaćina urodio je plodom i to stoga što je Sadat Bukari bio posve usamljen u Dinamovom petercu, nečuvan samo je podmetnuo glavu i svladao Portugalca na vratima Dinama, Eduarda. U europskim natjecanjima takve greške su uistinu neoprostive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je morao sad igrati na sve ili ništa, no u igri nije ništa promijenio, i dalje je jalovo napadao, a rumunjska momčad se bez odveć poteškoća branila. Što je utakmica više odmicala to je vidljiva bila nespremnost, pa i nekvaliteta novoangažirnih Dinamovih nogometaša.

Navijači Dinama su doživjeli još jedno veliko razočaranje, nakon 45 godina i dalje nema proljeća u Europi. A prije sezone se pričalo u klupskim prostorijama “da je ova momčad Dinama najjača u zadnjih deset godina”. Kakva je to zabluda bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.