Jose Mourinho bez dlake na jeziku: ”Mislim da bi VAR sustav trebalo preimenovati u video suci”

Foto: fah

Portugalski trener Jose Mourinho nije jedan od onih koji će šutjeti ako osjeti da je njegovoj momčadi ”nanesena nepravda”, pa čak i ako nije u pravu, nije to njemu previše važno. Ovog puta na meti su mu se našli suci, ali ne oni na terenu već oni u VAR sobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da bi VAR sustav (video pomoć sucima) trebalo preimenovati u VR (video suci). Naime, suci na terenu više nisu suci. Oni su postali pomoćnici, a glavne odluke donose suci u VAR sobi”, izjavio je Mourinho poslije poraza njegovog Tottenhama kod  Southamptona s 0-1 na Novu godinu.

Naime, portugalski trener se osvrnuo posebno na situaciju iz prvog dijela utakmice, točnije na prekršaj na Dele Alliju u kaznenom prostoru.

“To je bio čisti jedanaesterac, a VAR tu situaciju uopće nije provjeravao. Kasnije su išli provjeravati start Southamptonova vratara na Dele Alliju u kojem je sve bilo čisto, i to samo kako bi se opravdali što nisu provjerili situaciju koju su morali. Čini mi se da primjena VAR-a ide u pogrešnom smjeru”, poručio je Jose Mourinho, koji se vratio u Englesku prije mjesec i pol dana kada je preuzeo kormilo Tottenhama, inače aktualnog europskog doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.