Josip Brekalo, jedna od najvećih nada hrvatskog nogometa: ”Puno mi je značilo što me je Dalić došao posjetiti, imao sam jak motiv”

Foto: fah

Mladi hrvatski reprezentativac i jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Josip Brekalo, zabio je sjajan pogodak za Wolfsburg u prvoj utakmici šesnaestine finale Europske lige protiv Malmöa. Josip je svoj klub doveo do preokreta s obzirom kako je postigao izjednačujući pogodak, nakon toga Wolfsburg je postigao i pobjednički gol. Bilo je 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, trener Oliver Glasner ne daje dovoljno veliku minutažu hrvatskom nogometašu iako ovaj to zaslužuje, što je više puta dokazao. Naime, Brekalo je protiv Malmöa ponovno bio u startnoj postavi nakon 25. siječnja i ligaškog sraza s Herthom. Predugo je čekao…

Josip Brekalo, koji sasvim sigurno računa da će ga izbornik Zlatko Dalić povesti na Europsko prvenstvo ovog ljeta, je dešnjak koji sjajno puca i lijevom nogom.   Je li pogodak švedskom klubu nagovještaj serije pogodaka hrvatskog reprezentativca? Brekalo se tome nada, no, da bi se to i ostvarilo mora igrati, imati veću minutažu, što je najvažnije osjeća se odlično.

‘Zaista se odlično osjećam. Moram priznati da sam malo isprovociran situacijom što me trener maknuo zadnje dvije-tri utakmice još više dodao gas na treningu i još jače se fokusirao da iskoristim šansu kad je dobijem. To sam i pokazao”, kazao je Josip Brekalo u razgovoru za Sportske novosti. Pogodak u Europskoj ligi pogodak je koji je stigao u pravom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Josip baš gađao rašlje, ili…?

”Ciljao sam, naravno. Ispalo je najbolje moguće. Znao sam da su me protivnici analizirali i bili svjesni da mi je desna noga bolja. Međutim, gurnuo sam na lijevu i tako u startu stekao prednost. Puknuo sam preko njegove noge. Da je lopta išla po tlu, blokirao bi, zato sam je digao i odsjela je u rašlje.”

 Nije rijetkost da Brekalo, iako dešnjak, zabija lijevom nogom, što ga čini još opasnijim igračem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Mnogo sam golova dao lijevom, nema velike razlike. Jako mi dobro ide lijevom i šut, i centaršut i pas… Ne libim se koristiti je, potvrdilo se još jednom da je to moja kvaliteta.”

S obzirom da je igrao prve dvije utakmice nastavka sezone i da su došla dva poraza u kojima je zamijenjen u 77. i 63. minuti s Kölnom i Herthom ispalo je da je on najveći krivac. Nakon toga je sjedio na klupi, je li možda ljut zbog toga na trenera?

”Naravno da nisam zadovoljan koliko igram, ali respektiram trenerovu odluku. Iako kad dođe do lošijeg rezultata, ispada da uvijek ispaštam ja. Jednostavno, to je moj put u Wolfsburgu, vidjet ćemo što budućnost nosi. Siguran sam da ću uhvatiti kontinuitet i da će moje vrijeme doći.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je uživo Brekala gledao i izbornik Zlatko Dalić  na gostovanju kod Hoffenheima. Iako nije zabio pogodak  puno je pridonio pobjedi Wolfsburga 3:2. Dakle, Dalić je itekako mogao biti zadovoljan viđenim. Je li taj susret bio prekretnica?

 ”Sigurno. Prije toga dvaput sam ostao na klupi iz meni nevjerojatnih okolnosti jer to su baš bile utakmice po mojoj mjeri, s ekipama puno lošijima od nas. Nudilo se mnogo prostora i pokazao bih što mogu. Moja igra došla bi do izražaja. To je probudilo inat, dalo mi još veći elan, što me uvijek krasilo. Znao sam, kad dobijem priliku pokazat ću da mi je mjesto u prvih jedanaest. Tako sam i odgovorio.”

O čemu je Josip Brekalo razgovarao s izbornikom Dalićem?

”Puno mi je značilo i jako mi je drago što me došao posjetiti. Rekao mi je da i dalje ostanem miran, da vjerujem u sebe, treniram i ponovno će doći moj trenutak. Tako je i bilo. S Hoffenheimom sam s tom podrškom izbornika, već i samom činjenicom da su na utakmici bili on i Ivica Olić, imao jako velik motiv da odigram što bolje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je bio odgovor Josipa Brekala na pitanje hoće li ostati ili otići na kraju sezone iz Wolfsburga…

‘Mogu otvoreno reći, nemam se toga što sramiti niti nešto skrivati: moje je mišljenje, a i svakome tko se razumije u nogomet jasno mu je da nisam pokazao svu svoju raskoš i talent. Možda je zato i neka druga opcija dobro rješenje. Lani sam odlučio i ispostavilo se da je pametno bilo ostati u Wolfsburgu. Mislim da sam ove sezone, kakva god da je, iskoristio minutažu na najbolji mogući način. Bit će ovog ljeta Europsko prvenstvo, a poslije ćemo prelomiti što je najbolje za mene”, kazao je hrvatski reprezentativac.

Josip Brekalo, uz Nikolu Vlašića, jedan je od najvećih talenata hrvatskog nogometa i jamac da nakon što srebrna generacija Luke Modrića siđe s povijesne scene hrvatska reprezentacija neće utonuti u prosječnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.