Josip Brekalo službeno igrač Hajduka!

Split, 28.01.2024 - Utakmica 20. kola HNL-a Hajduk - Rijeka.Na slice Josip Brekalo. Ivan Perišić. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo od danas je i službeno novi igrač Hajduka, koji ga je posudio od Fiorentine do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetpetogodišnji Brekalo dugo je pregovarao s Dinamom,  a onda se, kad su pregovori zapeli, brzo dogovorio sa splitskim klubom.

– Dogovor s Hajdukom se dogodio jako brzo. Ja sam sretan, počašćen i ponosan što sam došao u ovako velik klub i što imam priliku boriti se za naslov te se pokazati u Hrvatskoj u najboljem svjetlu. Ja sam iz Hrvatske otišao vrlo mlad, uvijek sam imao motiv nekada se vratiti u domovinu i pokazati se našim navijačima. Sada je idealno vrijeme za to, kako bi se pokušao izboriti za svoju poziciju u reprezentaciji i odlazak na Europsko prvenstvo. Moja obitelj mi je u svemu ovome velika podrška, svi stoje iza mene, ja sam jako sretan i imam sve riječi hvale za ljude u Hajduku kako su me prihvatili i reagirali na ovu situaciju. Na meni je da se odužim i pokažem na terenu što mogu. Posebno me se dojmio jučerašnji doček na Poljudu. Za jednog dečka iz Zagreba je to malo neobično, ali uvijek sam imao veliki respekt prema ovom klubu. Velika je čast imati priliku s Ivanom Perišićem, jednom legendom hrvatskog nogometa, izaći na Poljud, rekao je nakon potpisivanja ugovora Brekalo.

Hajduk će Fiorentini za krilnog napadača platiti 100 tisuća eura za posudbu, plus još 100 tisuća eura ako osvoji naslov prvaka, a Brekalo će nositi dres s brojem 70.

Brekalo je u dosadašnjoj karijeri odigrao 246 službenih utakmica za klubove čije je dresove nosio. Pri tome je postigao 37 pogodaka, uz 24 asistencije. Ove sezone je odigrao 18 utakmica, postigavši jedan pogodak. Na početku sezone je igrao u Fiorentini, s kojom ima ugovor do ljeta 2026. goodine, no onda su se nastupi prorijedili, a on želi izboriti mjesto u hrvatskoj reprezentaciji koja će nastupiti na Europskom prvenstvu ovog ljeta, za što bi mu Hajduk mogao biti sjajna prilika, kao što je Marko Pjaca oživio karijeru i vratio se u redove Vatrenih dolaskom u Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Josip je 2016. godine, kao jedan od najvećih hrvatskih talenata, prešao u Wolfsburg u transferu vrijednom 10 milijuna eura. Sedam i pol godina kasnije vraća se s ogromnim iskustvom igranja u Bundesligi, Serie A i hrvatskoj reprezentaciji. Brojke govore o kakvoj se nogometnoj kvaliteti uistinu radi, posebno ako uzmemo u obzir da je on igrač koji je tek napunio 25 godina. Nismo ni trenutka dvojili nakon što se ukazala mogućnost njegovog dovođenja. Josip je prepoznao ambiciju i energiju našeg kluba koja se podudara s njegovim osobnim ambicijama i željama. Nesumnjivo će biti pojačanje našim šampionskim aspiracijama. Izuzetno je motiviran i željan novog dokazivanja. Dolazi u Hajduk kako bi nam pomogao u borbi za naslov prvaka te SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, ali i kako bi svoju igru digao na viši nivo i osigurao mjesto u momčadi hrvatske reprezentacije za nadolazeće Europsko prvenstvo, rekao je na predstavljanju sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.