Joško Vlašić analizirao sjajnu igru sina Nikole i otkriva budućnost Blankine karijere

Foto: snimka zaslona

Joško Vlašić, “tvorac” Blanke Vlašić, višestruke svjetske i europske prvakinje u skoku u vis i osvajačice olimpijskog srebra i bronce, ali i “tvorac” Nikole Vlašića koji je sjajnom predstavom u Slovačkoj pokazao liderski potencijal u redovima hrvatske nogometne reprezentacije, u razgovoru za HRT analizira tajnu njegove sjajne kondicijske pripreme te otkriva budućnost Blankine karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To je jedan proces koji traje, koji ima viziju i ja vjerujem da Nikola može biti samo bolji jer njegova prava vremena tek dolaze pa i u ovom smislu fizičkom jer nije se radilo samo o klasičnom fizičkom programu, nego je to program i s loptom, tehnikom. Praktično se radilo 50-50 u ukupnosti svega toga. Tako da je on odmalena radio tehniku i na mah odskače od svih i uvijek je odskakao po svojim brzinski snažnim komponentama u duel igri i u ravnoteži koju u toj situaciji posjeduje. Ali ono navrednije kod Niksija je to što Niksi zna igrati balun, on jednostavno razumije igru i on, ono što je najvrednije u nogometu, donosi prave odluke u pravo vrijeme, u jedinici vremena u korist sebe i svoje ekipe, kaže otac dviju sportskih zvijezda.

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeću kvalifikacijsku utakmicu igra upravo na Vlašićevu Poljudu i svi će istinski sportski zaljubljenici u tome prepoznati razlog za nogometni užitak.

– Poljud je mjesto gdje se radujem ja Nikoli i Nikola Poljudu. Mislim da je to prilika da svi mi skupa pozdravimo reprezentaciju i da pokažemo ono… Ja nisam čuo čovjeka koji bi rekao ‘ja ne bih reprezentaciju u Splitu’, dapače, svi žele. Nadam se punom stadionu, nadam se dobroj igri i dobrom rezultatu, izjavio je Joško Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobrih rezultata nije manjkalo u blistavoj karijeri starije sestre Blanke, koja nakon brojnih problema s ozljedama u tišini i pod budnim očevim okom brusi formu za pohod na Olimp.

– Blanka će pokušati dosegnuti Tokio i mi svi oko nje ćemo joj pokušati pomoći u tome. Ako se to ne dogodi, vjerojatno će dogodine obznaniti kraj karijere i to će biti kraj jedne predivne priče koja možda nije imala ‘happy end’ u svemu, ali vidjet ćemo što će se destiti. Možda zaista Blanka bude u Tokiju, ona kad se pojavi onda će vjerujem biti perja uokolo, zaključio je Joško Vlašić.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.