Site icon narod.hr

Jukić: Atmosfera na Gripama bit će paklena! Luketin: Još uvijek imamo šanse za naslov!

Večeras je na rasporedu uzvratna utakmica finala doigravanja 1. HMNL, a sastaju se Split Tommy i Nacional Zagreb. Prvi susret, odigran u Zagrebu pripao je tada gostujućim igračima Splita koji su slavili s 3:1, uz dva pogotka Jelovčića (i asistenciju) i jedan Grcića. Atraktivan pogodak za Nacional postigao je Grbeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice porazgovarali smo  s vratarima obje momčadi te smo Ivu Jukića (Split Tommy) i Žarka Luketina (Nacional Zagreb) pitali što misle o prvom susretu, tko ima veće šanse za naslov prvaka i o drugoj, večerašnjoj utakmici.

Narod.hr: Slavili ste u prvoj utakmici na gostujućem terenu. Nije bilo ni malo lako, ali eto uspjeli ste, uz dosta vaših zasluga i sjajnih obrana. Koji je vaš komentar prve utakmice?

Ivo Jukić: Utakmica je bila jako teška, ali nas je u Zagrebu zanimala samo pobjeda i to smo na kraju ostvarili. Mislim kako je utakmica bila izjednačena, a presudile su je pogreške i sreća, budući da je Nacional imao i nekoliko stativa. Ovom prilikom istaknuo bi Franca Jelovčića koji je još jednom pokazao da je klasa iznad svih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narod.hr: Bliži ste naslovu prvaka zbog pobjede u Zagrebu. Na kome je veći pritisak uoči večerašnjeg dvoboja, njima koji trebaju pobjedu ili vama koji igrate pred domaćom publikom?

Ivo Jukić: Gripe će večeras biti krcate nakon nekoliko godina, a spominje se i otvaranje gornjeg kata u maloj dvorani. Uz toliko gledatelja mislim da će Nacionalu biti kao u paklu budući da će i temperatura u dvorani biti ogromna. Mi ćemo dati apsolutno sve od sebe da upišemo i drugu pobjedu, ali s obzirom na kvalitetu igrača nepošteno je reći bilo što osim da su šanse na parketu 50:50.

Narod.hr: Može li Split do naslova na kraju ove sezone? Što treba Split učiniti kako bi Nacional “pao” večeras na Gripama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Jukić: Naravno da možemo do naslova, ali on je još jako, jako daleko. Moramo odigrati bolje nego u Zagrebu budući da će Nacional sigurno igrati bolje i ključ da titulu vratimo u Split je da budemo sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu i da ostavimo apsolutno sve na parketu.

Žarko Luketin je također pokazao dobru formu u prvoj utakmici, baš kao i njegov kolega s druge strane, no Nacional je doživio drugi ovosezonski poraz od Splita na svom terenu.

Narod.hr: Žarko kako komentirate poraz u prvoj utakmici? Niste bili loši, imali ste dosta dobrih prilika, ali pobjedu su odnijeli Splićani?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žarko Luketin: Mislim da je utakmica bez problema mogla otići i na našu stranu, ali promašivali smo nemoguće prilike. S druge strane,  oni su pogotke zabili iz poluprilika, naravno preko njihovog najboljeg igrača Jelovčića.

Narod.hr: Bliži naslovu su Splićani zbog pobjede u Zagrebu. Kako mislite zaustaviti Jelovčića, Sutona i društvo?

Žarko Luketin: Da, blizu su jer vode 1:0, ali to ništa ne znači ako danas ne potvrde to vodstvo. Našom večerašnjom pobjedom serija se vraća kod nas doma i tada bi mi imali bi šansu povest, ali idemo korak po korak. Mi danas jednostavno moramo pobijediti. Iskreno, taktiku kako ćemo igrati ni sam još ne znan, ali smatram da moramo popraviti našu agresivnost u obrani, to je jedino s čime osobno nisam zadovoljan u prvoj utakmici.

Narod.hr: Može li Nacional ipak do naslova? Što treba učiniti kako bi Split pao pred svojim navijačima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žarko Luketin: Smatram kako smo još uvijek u igri za osvajanje naslova prvaka, ali danas je biti ili ne biti utakmica. Moramo pokazati da smo imuni na pritisak s tribina i napokon ove sezone pobijediti Split.

Druga utakmica finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske na rasporedu je večeras u 20.30 sati u sportskoj dvorani Gripe, u Splitu. Ako ne možete doći i pogledati najbolji futsal na ovim prostorima Europe, bit će izravan prijenos utakmice koji je osigurala Sportska televizija.

Kako je bilo u prvoj utakmici pogledajte u video prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version