Site icon narod.hr

Junak Chelseaja u remiju protiv Reala: Djed mu je s jednog hrvatskog otoka, a po njemu je i dobio srednje ime

Foto: Snimka zaslona

Večeras su na pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano u Madridu prvu utakmicu polufinala Lige prvaka odigrali Real i Chelsea. Utakmica je završila 1:1, a prema svemu viđenom engleski klub bio je bolji, a povep je u 14. minuti. Naime, londonski klub je dominirao u prvom dijelu prve utakmice polufinala, dominaciju Chelseaja je okrunio Christian Pulišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Pulišić je prihvatio jednu dugu loptu, potom se poigrao s obranom Real Madrida, zavaljao i vratara Thibauta Courtoisa i poentirao za vodstvo londonskog sastava.

Za one koji ne znaju, Pulišićevo pravo ime je Christian Mate Pulišić, a to srednje ime dobio je po svom djedu Mati koji je rođen na otoku Olib u zadarskom arhipelagu, piše portal gol.dnevnik.hr.

Podsjetimo, Christian se rodio 18. rujna 1998. u mjestu Hershey u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Uzeo je hrvatsko državljanstvo u dobi od 17 godina, kad je njegov talent zapazila Borussia Dortmund. Tada mu je dobro došla činjenica da je Hrvatska bila u Europskoj uniji pa nije morao tražiti posebnu dozvolu za rad, koja je u Njemačkoj nužna za sve državljane izvan EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabrao je nastupati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država za koju je već odigrao 36 utakmica i postigao 15 zgoditaka.

U Borussiji se zadržao četiri godine prije nego li je u siječnju 2019. Chelsea iskrcao odštetu od 58 milijuna eura i potpisao s njim višegodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version