Site icon narod.hr

Junak Hajdukove pobjede na europskom startu ima razloga za zadovoljstvo: Stigla mu podrška navijača

Foto: fah

Nakon dvije godine Hajduk se vratio u jednoj europskoj utakmici na Poljud, igrali su Bili pred 10 000 gledatelja te su u 2. pretkolu Konferencijske lige, najslabijeg UEFA-inog natjecanja, pobijedili Tobol 2:0. Večer na Poljudu obilježio je Marin Ljubičić, koji je zabio oba pogotka za Splićane. Naime, prvi pogodak za Hajduk, koji sinoć na Poljudu nije briljirao, ali je, što je najvažnije, ostvario željeni rezultat, Ljubičić je postigao u 21. minuti, drugi u 52 minuti susreta te je pritom pokazao zrelost u utakmici koja je Splićanima, pa i hrvatskom nogometu, puno značila, svaka pobjeda hrvatskih klubova u Europi jako je važna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičić je prije nekoliko dana bio proglašen tragičarom nakon remija Hajduka protiv Lokomotive, bilo je 2:2, a Marin je imao veliku priliku u sudačkom vremenu, koju nije uspio realizirati.

“Najprije bih se zahvalio svima koji su bili uz mene poslije onog promašaja u prošloj utakmici. Hvala svima koji su stigli na Poljud unatoč pandemiji. Odigrali smo doista dobro, kontrolirali smo utakmicu 90 minuta, oni su imali loptu, ali nisu bili opasni. Nisu pravo ni pucali na naš gol. Mi smo čekali svoju šansu i zabili dva komada”, rekao je nakon utakmice Ljubičić za Hajduk Digital TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka Jens Gustaffson dao mu je pravu priliku, koju je na najbolji mogući način iskoristio te je u 63. minuti uz ovacije napustio poljudski travnjak.

“Kad sam izlazio, navijači su se ustali i ispratili me pljeskom, lijepa gesta navijača, sanjao sam to cijeli život”, pričao je u dahu: “Imamo dobar rezultat, ali moramo ovo ponoviti u Kazahstanu i nadati se trećem kolu kvalifikacija”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version