Site icon narod.hr

Junak velike pobjede protiv Španjolske, Tin Jedvaj: ‘Sretan sam i ponosan, idemo po prvo mjesto, bolji smo od Engleza’

Foto: fah

Hrvatska je u jednoj utakmici u kojoj su gledatelji na prepunom Maksimiru mogli uživati svladala Španjolsku 3:2 te tako ostala u igri za prvo mjesto skupine Lige nacija. Naravno, da bi Vatreni osvojili to prvo mjesto potrebno je ispuniti još jednu ”sitnicu”, svladati Engleze za nekoliko dana na njihovom Wembleyju. Nimalo jednostavna zadaća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak utakmice bio je nogometaš Bayera iz Leverkusena, koji igra svakim danom u sve boljoj formi, Tin Jedvaj, koji je zabio je i pobjednički u sudačkoj nadoknadi. Nakon utakmice dvostruki strijelac je rekao:

“Čestitke suigračima. Bilo je teško, znali smo da moramo na pobjedu, a protiv ovakve momčadi kad morate sve karte baciti u napad, uvijek je opasno. U prvom dijelu smo držali sve konce, pokušavali iz kontre i polukontre. Zabili taj gol početkom drugog dijela i onda smo znali da će Španjolska prijetiti, ali nisu bili ni približno opasni kao u prvoj utakmici…”

Kad je Jedvaj posljednji puta u jednoj utakmici zabio dva pogotka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zabio sam autogol i gol jednom u Njemačkoj ! Ova dva gola mi jako puno znače, pogotovo u situaciji gdje nam igra samo pobjeda. Sretan sam i ponosan.”

Jedvaj se dobro snašao na poziciji koju mu je namijenio izbornik Zlatko Dalić nakon ozljeda Pivarića, odnosno Strinića?

“Zafrkavali smo se da je taj lijevi bok problem, ali ja sam i protiv Engleske rekao da na kojoj god poziciji igram, da ću dati sve od sebe. Naravno da mi je bilo teško jer to nisam igrao ni često ni dugo, ali bitna je pobjeda.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što mogu Vatreni na Wembleyju ove nedjelje?

“Protiv Engleske opet isto. Jedan cilj smo ostvarili, ostali smo među nositeljima za kvalifikacije. A sad idemo po prvo mjesto u skupini. Znamo da možemo s Englezima, bolji smo od njih. Dobro se odmoriti sad i onda dati sve od sebe u nedjelju…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version