Site icon narod.hr

Jurjević o kazni UEFA-e: Recidivisti smo, iako to ne odražava pravo stanje

Foto: snimka zaslona

Trideset tisuća eura i zatvaranje dijela tribine sa šest tisuća mjesta kazna je UEFA-e Hrvatskom nogometnom savezu za neprimjereno ponašanje dijela navijača na utakmici reprezentacije protiv Turske u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni će protiv Armenije 21. studenoga imati podršku u možda i ključnoj utakmici za odlazak na Euro.

– Radi se o nečemu s čim imamo problem već u kontinuitetu. Može se reći da se ta ponašanja zabranjena lagano smanjuju i da UEFA uvažava sve ono što rade prije svega policija i pravosuđa, a onda u suradnji s HNS-om. Kažem, od početka ovo je zapravo društveni problem i sve ono što mi radimo, cilj je suzbiti takva neprihvatljiva ponašanja kako na stadionu, ali i ukupno u društvu, rekao je za Dnevnik HRT-a Jurica Jurjević, voditelj odjela za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza.

HNS u suradnji s policijom želi implementirati model kojim će se suzbiti rasističko i diskriminatorno ponašanje na stadionima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> UEFA odlučila o kazni za incident u Osijeku: Hrvatska izbjegla najgore

– Često se zagovara taj engleski model, možemo reći da je ovo hrvatski model gdje kazna i sankcija pogađa isključivo onoga koji počini nešto neprihvatljivo da ga se udalji sa stadiona i tako pošalje poruka svima ostalima da je to neprihvatljivo.

Naš nogometni savez platio je gotovo 200 tisuća eura kazni nakon odluka disciplinske komisije UEFA-e u proteklih pola godine. Najskuplju, onu nakon višestrukih prekršaja na završnici Lige nacija, pa zatim zbog ustaške zastave na Rujevici i neprimjerenog skandiranja u Osijeku.

– Sigurno je da smo mi recidivisti, iako to ne odražava pravo ili stvarno stanje i u hrvatskom društvu i svih onih koji navijaju za Hrvatsku. Mi smo imali u Rijeci na 8.150 ljudi trojicu, sada u Osijeku smo na 13.000 imali možda 12-oricu ili 15-oricu, dakle to su otprilike ti nekakvi odnosi. Radi se o promjenama, ali nema odustajanja da se to dovede u nekakve realne okvire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodaja ulaznica za posljednja dva kvalifikacijska susreta počinje uskoro.

– Upravo smo sada i završili preliminarne sastanke. Kroz neka 2-3 dana očekujemo kompletan nacrt jer u paketu će ići prodaja ulaznica za utakmicu u Latviji i za domaću utakmicu tu.

Neka tribine Maksimira 21. studenog, pa i malo praznije, uz sportsko navijanje ponesu Vatrene do novog, sedmog europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version