Kad kreće buđenje iz najgore noćne more? Rijeka se uskoro vraća treninzima?

Foto: fah

Iako je zbog pandemije koronavirusa situacija diljem Europe i svijeta i dalje neizvjesna mnogi s nestrpljenjem očekuju popuštanje mjera te povratak normalnom načinu života. U kakvom svijetu živimo posljednjih tjedana najbolje svjedoči strah od povratka u normalu? Što će se dogoditi kada se probudimo iz kolektivne histerije? Kako ponovno živjeti – normalno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, kada i dođe do toga normalizacija će teći postupno, posve razumljivo s obzirom na situaciju. I sportaši očekuju da će se uskoro moći vratiti na sportska borilišta, među njima su i nogometaši.

Naime, nogometaši trenutno drugoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva, Rijeke, mogli bi se već ovog tjedna ponovno naći na svojoj Rujevici te krenuti sa treninzima. Bit će to prvi puta nakon mjesec dana i posljednjih treninga na kojima se momčad spremala za susret protiv Istre. Kako se danas, samo mjesec dana kasnije, ta vremena čine davnima, kao da je bilo u najmanju ruku prije desetak godina.

Dakako, prije povratka u koliko-toliko normalnu situaciju treba cijelu proceduru ispoštovati, kao da se budite iz najgore noćne more.  Naime, potrebna je e-propusnica, ispunjavanje sanitarnih i dezinfekcijskih uvjeta koji se uz pomoć Stožera civilne zaštite i klupske liječničke službe moraju zadovoljiti… No, izgleda kako povratak treninzima više nije samo priča, iako se treninzima neće u početku vratiti svi igrači budući da neki od njih borave izvan Rijeke u ovom trenutku, kao što su Andrijašević, Pavičić, Capan, Halilović, Galović…, neki s druge strane žive izvan samog grada, poput Gorgona, Lončara, Čolaka… Ima i nogometaša Rijeke koji se trenutno nalaze izvan Hrvatske, to su Pires te Escoval, po povratku ih čeka dva tjedna izolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će otprilike izgledati povratak?

Očekivano najprije bi se krenulo s treninzima u manjim skupinama, bez bližih kontakata, da bi nakon toga počelo popuštanje, ovisno, dakako, o situaciji. Kad su u pitanju momčadski sportovi nemoguće je držati socijalnu distancu tijekom utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.