Kad se vraća kapetan Vatrenih i motor Reala Luka Modrić?

Foto: fah

Nažalost, oko tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić suočio se s ozbiljnim problemima zbog ozljede. Naime, Real u 26. kolu španjolske lige igra kod Espanyola, Luka Modrić nije u sastavu, a već je propustio i utakmice protiv Betisa, Leganésa i Alavesa, jučer nije trenirao…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako Modrić nema običaj žaliti se te nerijetko igra i pod bolovima sigurno je da je ovog puta nešto ozbiljnije. Naime, sutra bi kapetan Vatrenih trebao napraviti i pregled desne noge nakon čega će neke stvari biti jasnije, malo je vjerojatno da će ga trener Zinedine Zidane forsirati za subotnji dvoboj protiv Getafea. Real je s obzirom na stanje na tablici domaćeg prvenstva sve karte bacio na Ligu prvaka i obranu kontinentalnog naslova. Prvenstvo u ovom trenutku nije u prvom planu.

Prema nekim napisima u španjolskim medijima Modrić bi mogao propustiti i uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a u Parizu. Iako Real iz prve utakmice ima prednost od 3:1 PSG je vrlo opasan protivnik, makar bi i oni mogli zaigrati znatno oslabljeni, ozlijedio im se najbolji igrač Brazilac Neymar.

”Imamo dosta ozlijeđenih igrača. Oni nisu trenirali, ali u srijedu idu na pregled pa će slika biti mnogo jasnija”, rekao je trener Zinedine Zidane, čija momčad ima dosta problema s ozljedama. Uz Modrića u idućoj utakmici kraljevskog kluba neće biti Marcela, Tonija Kroosa, te Jesúsa Valleja. Međutim, Francuz je tome unatoč optimističan:  ”Želimo njihov brzi oporavak, jer nedostaju momčadi. No, trebamo biti oprezni, ne želim ih pritiskati. U srijedu će liječnici odlučiti hoće li nam se netko od njih priključiti normalnim treninzima…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema Modrića, nema Kroosa, od prve će minute zato priliku dobiti drugi hrvatski reprezenativac Mateo Kovačić, kome trebaju utakmice prije Svjetskog prvenstva ne bi li uhvatio formu i bio spreman pomoći Hrvatskoj u najvažnijoj nogometnoj smotri u posljednji četiri godine. Hrvatska napokon mora proći skupinu na SP-u. Naime, Vatreni još od 1998. nisu prošli grupnu fazu Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, hrvatske reprezentacija na Svjetskom će prvenstvu igrati u skupini s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.