Site icon narod.hr

Kako hrvatsko zajedništvo i domoljublje vidi Deutsche Welle, zašto je za njih Dalić ‘srušio to zajedništvo’, a Mazzocco s Indexa se proglasio ‘izdajnikom’?

Foto: snimka zaslona

Prije nekoliko dana Deutsche Welle (neka vas pretjerano ne impresionira ”ovo” deutsche, naime, piše i na majici proizvedenoj u Kini Nike, a prodaje se na tržnici u BiH) objavio je neku vrstu ”smjernica” hrvatskom domoljublju, s posebnim osvrtom na doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva i osvojenog srebra zlatnog sjaja u Rusiji.  Dakle,  smatraju kako je Svjetsko nogometno prvenstvo ”ujedinilo građane”, Hrvate, dakako, koji se u novom domoljubnom ”priručniku” ne spominju već se ”podrazumijevaju”, ili ne, posve svejedno, ali je te ”iste građane” ”razjedinio” Marko Perković Thompson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li smisla ponavljati nekome tko ne želi čuti?

Ponavljati kako su sami igrači zvali  Thompsona i kako je on bio s igračima cijelo vrijeme u autobusu na putu od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića vjerujemo nema smisla. Naime, novopečeni ”progresivni domoljubi” istinu i činjenice uglavnom isključuju ili malo ”sklanjaju” sa strane.

Drugim riječima, Thompson je, tvrde, ”razjedinio” Hrvatsku, iako je došlo pola milijuna ljudi dočekati Vatrene, iako su skoro svi znali da Thompson dolazi, a i oni koji to nisu znali vidjeli su ga u autobusu s Vatrenima satima prije nego su hrvatski sportski heroji stigli do glavnog zagrebačkog trga. Mogli su pobjeći pred Thompsonom glavom bez obzira, u bunkere, u podrume, u planine, da su to htjeli, međutim, očito nisu. Ili Deutsche Welle i autori sličnih pamfleta imaju problema s matematikom, ili su u sukobu s logikom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu sami sa sobom

U oba slučaju gore po njih, slične pamflete ionako u Hrvatskoj malo tko doživljava ozbiljno. Naime kako mislite ujediniti Hrvate, pa čak i građane, a nekog isključiti, u ovom slučaju, u smjeru u kojem ide Deutsche Welle, Thompsona i stotine tisuća Hrvata, koji su isti valjda neki građani, iako u ovoj zemlji, ako će se pitati ljevičarske ekstremiste i novopečene ”progresivne domoljube”, imaju sve manje osnovnih građanskih prava? Pravo na rad primjerice pravo je koje bi, ovakvim i sličnim pamfletima, Thompsonu valjda trebalo biti uskraćeno?!?

Isključivost…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paradoks je tim veći što oni u svom članku, u istom odlomku, postavljaju pitanje ”može li  domoljublje biti isključivo”? Sami su, a da toga nisu svjesni, dali odgovor na pitanje… Domoljublje ne, a ”progresivno domoljublje”? Naime, ako je itko isključiv u ovoj zemlji paradoksa onda su to svakako autori pamfleta, kakve objavljuje i Deutsche Welle.

I Dalić dobio svoje…

Naravno, ni izbornik Vatrenih Zlatko Dalić nije ostao pošteđen ”domoljubne” kritike novopečenih ”progresivnih domoljuba”, koji, kako vidimo žele ujediniti građane, na način na koji u klub ”ujedinjenih” pristup mogu imati samo progresivci ”ujedinitelji.”  Neka vrsta ekskluzivnog casina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Posljednji čavao u lijes kratkotrajnog zajedništva zabio je možda i sam izbornik Zlatko Dalić riječima kako bi oni koji ne vole Thompsonove pjesme o domoljublju trebali zatvoriti prozore i gledati Big Brother…”, piše Deutsche Welle i tako ni Dalića ne štedi ”drugarske”, ”progresivno-domoljubne” kritike.

Znate li kad je to zapravo rekao Dalić? Autor pamfleta na DW-u to sigurno zna, no, manipulacija se uvijek radi tako da se izostave ključne činjenice, kao slučajno te se podmetne nešto što možda autoru lijepo zvuči, ali veze sa stvarnošću nema.  Naime, na jedno 150 pitanja o Thompsonu Dalić je  odgovorio isto, a onda je jednostavno presjekao, odgovorio duhovito i precizno.  Zašto ne Thompson? Ako je bio spreman poginuti za Hrvatsku, kao branitelj, onda valjda ima pravo i živjeti te raditi u Hrvatskoj? Uostalom, tko ne sluša i ne želi slušati Thompsona ne mora, u demokratskoj zemlji uvijek postoji izbor. Ovo ipak nije vrijeme ”progresivaca” u Jugoslaviji kada su SVI MORALI pjevati besmislice ”po šumama i gorama” i kad nije bilo razumijevanja za one s ”nedostatkom sluha.”

Thompson je za neke sporan, kao hrvatski branitelj nije poželjan na dočecima hrvatskih sportaša, čak i onda kada to žele sami sportaši i kad to uvjetuju i kad to želi većina Hrvata, pa čak i ”hrvatskih građana.” Kamo će onda samozvani progresivci s tim građanima, čak i da se ”riješe” Thompsona?

U redu, posve legitimno biti protiv svakoga i svačega, pa i Thompsona, to se može prihvatiti, shvatiti, no, demokratsko društvo je društvo kompromisa, a ne društvo hipnotiziranih zombija ”progresivaca.” Na pozornici tijekom dočeka Vatrenima tako je moglo biti mjesta i za Thompsona i za primjerice, Milu Kekina, da su igrači to zatražili. Međutim, nisu, i što ćemo sad?  Podjele i mržnju među ”građanima” zapravo potiču pamfleti kakve objavljuje i Deutsche Welle, ali i portal Index.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto u istom kontekstu spominjati i Index? Naime, Deutsche Welle prenosi izjavu kontroverznog novinara spomenutog portala Vojislava Mazzoca, koji tvrdi: ”Ako je domoljublje isključivo i ako mora imati neprijatelja da bi se iskazivalo, ponosnom mogu reći da nisam domoljub. Dapače, izdajnik sam…” Dakle, ”progresivcima domoljubima” možemo zahvaliti na činjenici da je UVJETNO Vojislav priznao kako je izdajnik. Barem nešto.

No, pogledajte sada autogol koji si zabija Deutsche Welle, progresivne škarice u rašlje.

”Domoljublje je u Hrvatskoj kompromitiran pojam, uprljan kriminalom onih koji su se kleli u njega…”, između ostaloga  navodi DW. Osim generalizacije, koja je, nažalost, glavna intonacija cijelog pamfleta DW-a pod naslovom: ”Domoljublje svim, a ne samo njima”, ovdje svjedočimo zamci i za Mazzocca zapravo.

Naime,  je li se u domoljublje i kada ”kleo” pokretač Indexa Matija Babić? Inače, pravomoćno osuđen za utaju poreza, što je zapravo oblik gospodarskog kriminala. Da je autor pamfleta i to pitanje postavio Mazzoccu sigurni smo – preko sedam milijuna Hrvata, i nešto građana, diljem svijeta, povjerovalo bi u njihovo progresivno domoljublje.

”Domoljublje uprljano kriminalom”

Kada govorimo o kriminalu, a spominje ga DW. Kakve su sve hvalospjeve, pamflete svojedobno objavljivali o jednom bivšem premijeru, danas optuženiku, brojni novinari, koji su tako pomogli tom istom premijeru da razgrana svoju hobotnicu diljem zemlje. Neki novinari i medijski tajkuni s tim su bivšim premijerom, danas osuđenikom, na račun poreznih obveznika priređivali zabave za odabrane u podrumima… Niti je bivši premijer, danas osuđenik, ”zakleti domoljub”, niti je Thompsonov fan. Naprotiv, bio je zaštitni znak ”progresivnih domoljuba” dok se haračilo Hrvatskom. Sami zaključite tko je zapravo ”ogrezao u kriminal” te ima li kriminal ideologiju, naciju, vjeruju ili je univerzalna pošast, zlo na koje nisu imuni ni lijevi, ni desni, a ni ”progresivci…”

Sjećate li se svih nerazjašnjenih afera Ivana Vrdoljaka, Tihomira Jakovine…? Kako se ono obnavljala Gunja posije katastrofalnih poplava? Sjeća li se još netko ili više nikoga nije briga? Naravno, ne tvrdimo da se radi o kriminalu, ali tvrditi da na afere nije imuna skoro niti jedna politika posve je ispravno.

Strani mediji…

Najdalje su otišli ”progresivni domoljubi” kad tvrde kako se na udaru ”tvrde desnice”, kako nazivaju stotine i stotine tisuća Thompsonovih fanova”, nalaze strani mediji i strani novinari jer su ”mahom kritički pisali o pojavljivanju Thompsona na dočeku Vatrenih.”

Naravno, to nije istina niti su svi bili ”kritički nastrojeni”, niti je to bilo mahom, a na ”udaru” se nije našao nitko, osim onih koji su lagali, kao što je to činio Newsweek, koji je kasnije, pod pritiskom istine i suočen s činjenicama korigirao. Naime, Newsweek je pisao o dočeku Vatrenih u Zagrebu kao o ”nacističkom derneku”, što nije bila kritika već obična ”progresivna” laž i podvala, koja je kasnije i ispravljena.  Kako smo već rekli, Newsweek se korigirao.

I to vjerojatno ”progresivne domoljube” najviše muči, otpor Hrvata i građana prema podvalama. Nakon SP-a neće više biti moguće prodati jednostranu priču s ”progresivnom istinom” cijelom svijetu i podmetnuti tom svijetu podvalu o sukobu ”svjetla i tame” u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version