Kako je kapetan talijanske reprezentacije Chellini oduševio Jose Mourinha?

Foto: fah

Kako smo već po tko znaju koji puta spomenuli talijanska nogometna reprezentacija prije tri dana postala je posve zasluženo prvak Europe. Naime, Talijani su na Wembleyju, nakon izvođenja jedanaesteraca, svladali Englesku te su se zasluženo okitili europskim naslovom. Engleska je vodila, no u drugom poluvremenu Azzurri su poravnali na 1:1, a mrežu Engleske zatresao je iskusni Leonardo Bonucci. Kako se rezultat do kraja utakmice i dva produžetka nije mijenjao krenulo se s izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je detalj, prema pisanju dijela talijanskih i engleskih medija, obilježio utakmicu na Wembleyju. Naime, u šestoj minuti sudačke nadoknade regularnog dijela utakmice Saka je iskoristio lošu reakciju Chellinija te je imao djelomično otvoren put prema šesnaestercu Italije, međutim, kapetan talijanske reprezentacije srušio ga je prekršajem kako ne bi došao u priliku ugroziti talijanska vrata.

Chiellini je povukao Saku za dres koliko god je mogao te mu je bilo jasno da će dobiti žuti karton, bio je to tzv. pametni prekršaj, ”za svaki slučaj”. Ovim potezom Chiellinija oduševljen je i novi trener Rome Jose Mourinho koji je jednostavno rekao da je kapetan talijanske reprezentacije pokazao o koliko se iskusnom igraču radi.

“Ono što je Chiellini uradio Saki pokazuje sve. Imao je samo jednu grešku na utakmici, izgubio je tu loptu i Saka je krenuo na gol. Chiellini je sigurno pomislio da ovaj ne smije krenuti prema gol te je napravio potez koji dokazuje kakvo veliko nogometno iskustvo ima. Znao je točno što radi. Neki igrači bi sigurno izbjegavali tu prekršaj i žuti karton, Chiellini je ‘stari lisac'”, rekao je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.