Kako se Dinamo mora pripremati za gostovanje u Azerbajdžanu?

Zagreb, 20.08.2024 - Prvi susret play-offa nogometne Lige prvaka Dinamo - Qarabag. Na slici Marko Pjaca, Martin Baturina. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

Qarabag je prošle sezone iz Lige prvaka ispao u drugom kvalifikacijskom kolu, bolji od njega bio je poljski Rakow Czestochowa za koji su tada igrali Hrvati Fran Tudor i Zoran Arsenić. Fran Tudor zabio je i gol u uzvratnoj utakmici u Bakuu s kojim su poveli 1:0, što je bio ključan trenutak. U prvom ogledu Poljaci su dobili 3:2, a u Azerbajdžanu je završilo 1:1. Dinamo ima bolji rezultat, dobio je doma 3:0, a što najviše pamti iz njihovih utakmica s Qarabagom, pitali su 28-godišnjeg Tudora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znate što najviše pamtim? Veliku vlagu. Najveću koju sam ikad doživio. Jako je sparno, težak zrak. Teško je disati, duboko udahnuti skoro je nemoguće, rekao je za Sportske novosti.

Jeste li se nekako pripremali za to?
– Pili smo kokosovu vodu. Ona pomaže da se razrijedi gustoća krvi, na taj način krvotok je bolji… Čim smo izvukli Qarabag znali smo da je tako velika vlaga i krenuli smo s time.
Danima smo pili kokosovu vodu, otprilike dvije konzerve na dan. Prije treninga i nakon njega.

 

I ovaj novinar pamti vlagu s gostovanja hrvatske reprezentacije početkom rujna 2015. godine i ponovno 2019. kraj Kaspijskog mora. Sparina je tolika u ovo doba godine da je dovoljno prošetati se i osjećaš da si sav nekako ljepljiv, sluzav, u masnom znoju. Opet, mnogi naši igraju ili su igrali tamo, nedavno je Osijek bio u Bakuu. Igra se…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kakvu utakmicu očekuje u uzvratu Qarabaga i Dinama?

– Mislim da dominacija Qarabaga neće biti tako velika kao na Maksimiru, da će se Dinamo više i bolje braniti, i zbog vremena, i zbog ostalih faktora. Htjet će sačuvati tih 3:0. U prvoj utakmici gosti su zaslužili više, ali to je nogomet, Dinamo je iskoristio šanse, oni nisu, nemojmo zaboraviti da se nogomet igra za golove. Dinamo ima jako veliku prednost, međutim i dalje treba biti oprezan, Qarabag je opasan i neće mu biti lako u Bakuu.

Savjetovali biste Modrima da budu gušći i čvršći defenzivno?
– Nisam još trener iako sad završavam za UEFA A licencu – nasmijao se Fran koji će u rujnu napuniti 29 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.