Kako su hrvatski reprezentativci ‘odradili’ vikend?

S obzirom na početak proljetne sezone europskih liga i Lige prvaka, a posebno nastavka kvalifikacija za prvenstvo Europe odlučili smo dati kratak osvrt na igre naših reprezentativaca ovog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan učinak

Mario Mandžukić – povratkom Torresa izgubio je standardno mjesto u prvom sastavu pa su počele kružiti priče o nezadovoljstvu. Na gostovanju protiv Elbara vratio se u prvi sastav i sa dva pogotka potopio domaćina. Ovo je bio deseti Mandžin pogodak u sezoni, te je uz Griezmanna prvi strijelac Madriđana.

Ivan Strinić – ustalio se u prvoj momčadi vrlo brzo. Njegov standardni status u velikom Napoliju, kao i kvalitetne igre nagovještaju da bi reprezentacija mogla konačno dobiti vrhunskog lijevog bočnog. Nema bolje lige od Serie A gdje su ‘brusi’ taktička i svaka druga kvaliteta za obrambenog igrača. Asistirao za pobjednički gol protiv Chieva u gostima koji Napoli ostavlja na sigurnom mjestu za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šime Vrsaljko – pruža odlične partije u Sassuolu. Pobjedom protiv Intera njegov klub je došao u sigurnu zonu Serie A. Igrač budućnosti na desnom boku.

Daniel Subašić – nije primio 791. minutu gol u Monacu, što reći! I to protiv vodećeg Lyona. Čvrsta uzdanica reprezentacije.

Ivan Perišić – krilni napadač Wolsfburga izrastao je u jedan od stupova reprezentacije Hrvatske. U ovom kolu Wolfsburg je pobijedio Bayern 4-1 i približio se prvom mjestu na podnošljivih osam bodova. Perišić je bio u prvoj postavi i odlično odigrao iako nije postigao pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kranjčar – povratak u Premiership ‘probudio’ je zaspalog Niku. Izgleda da je to liga koja mu leži. Njegov QPR izgubio je važnu utakmicu protiv Stoke Citya 3-1 u borbi za opstanak, a Kranjčar je postigao pogodak u 36. minuti.

Dobar učinak

Ivica Olić – povratnik u svoj HSV, odigrao kao prvi napadač cijelu utakmicu protiv Kolna, ali i doživio poraz na domaćem terenu 0-2. Velikan iz Hamburga, zajedno sa druga dva velika bundesligaša Stuttgartom i Borussiom Dortmund bori se za opstanak i biti će ima vrlo teško u nastavku sezone. To dovoljno govori o vrhunskoj kvaliteti Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović – odmah nakon transfera zaigrao posljednjih dvadeset minuta protiv Sassuola. Pokazao u veznom redu kvalitetu i mogućnosti. Njegov i Kovačićev Inter se pojačao u zimskom prelaznom roku, ali i dalje ‘šepa na jednoj nozi’.

Mateo Kovačić – utopio se u sivilu Intera u utakmici i porazu protiv Sassuola

Mate Jajalo – još jedan defanzivni vezni iz Serie A koji nastupa za vrlo dobri Palermo. Počeo u prvom sastavu, solidno odigrao u pobjedi protiv Verone 2-1 i zamijenjen u 70. minuti.

Milan Badelj – dugo je bio na klupi u Fiorentini i dobivao prilike samo sa klupe. Protiv Genoe igrao je od početka i to više nego dobro, što može radovati izbornika Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Pašalić – veznjak Chelsea koji je na posudbi u Elcheu igra redovito u prvoj postavi. Pašalić ima jako važnu ulogu u momčadi kao zadnji vezni, koji pokušava razigrati ekipu kojoj je jedini cilj ostanak u Primeri ove sezone. U ovom  kolu su poraženi kod Cordobe s 1-0, a Mario je opet odigrao85 minuta kada je šepajući zbog ozljede napustio igru.

Ivan Rakitić – ušao s klupe u vezu umjesto Rafinhe zadnjih 20-ak minuta u pobjedi Barcelone nad Villarealom 3-2.

Nezadovoljavajući učinak

Dejan Lovren – nakon loših jesenskih izdanja došao u nemilost trenera Liverpoola. Ispao iz bilo kakvih kombinacija za prvu postavu. Potencijalno veliki problem za našu reprezentaciju. Idućih nekoliko utakmica pokazat će nam da li Rodgers i dalje računa na skupo pojačanje Liverpoola.

Duje Čop – protiv Atalante ušao s klupe zadnjih 20 minuta, iako ga trener Zola ga hvali (usporedio ga s Enricom Chiesom!), u ovom kolu dao mu je priliku tek pred kraj utakmice. Čop je, kako piše “talijanski” Goal.com imao nekoliko izgubljenih lopti i brzopletih reakcija.

Andrej Kramarić – za sada nije pokazao previše u Premiershipu jer je još u fazi adaptacije na engleski nogometni tempo. Na gostovanju protiv Manchester United bio je direktni krivac za prvi pogodak domaćina bespotrebnim gubljenjem lopte blizu svog kaznenog prostora. Igrao sat vremena.

Real Madrid Luke Modrića nastupa danas protiv Malage, a u Ukrajini gdje igraju Vida i Srna je stanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.