Site icon narod.hr

Kalinić o pojačanjima, Gattusu, Perišiću…

Foto: fah

Sportski direktor Nikola Kalinić odlučio je u razgovoru za SN podijeliti svoje razmišljanja nakon teškog poraza od Ružomberoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Evidentno je da teško dolazimo u situacije za pogodak. Međutim, nije to pitanje za mene. Mi imamo momčad za bolju igru, za pokazati puno više. Ne tražim opravdanja jer zaista smo propustili veliku šansu za europsku jesen. Ne svaljujem krivicu ni na koga, ali jasno je da moramo bolje. Imamo previše iskusnu ekipu”, kaže za Sportske novosti.

“Imamo proračun kakav je, nemamo za ništa više od toga. Igrače nećemo dovoditi reda radi da popunimo kadar”, kaže o financijama.

“Nema potrebe mijenjati trenera, treba iz ekipe izvući maksimum. Kvalitetni su igrači, mogu i moraju bolje, ali jasno – trebaju to pokazivati na terenu”, smatra Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje sumnja li u Gattusa kaže: “Ne sumnjam. Nama treba trener koji će uvesti rad i disciplinu. To sad imamo, dobro se radi, dobro se trenira. Nemamo rezultat, ali ne želim sumnjati ni u koga. Činjenica je da moramo biti bolji, ali momčad je posložena proteklih godina, zatekli smo trener i ja ekipu koju imamo. Probat ćemo sve što prije zaboraviti i okrenuti se prvenstvu. Bilo je u povijesti sličnih situacija, nije ovo ništa novo. Od 2010. ne igramo europsku jesen, nije to slučajno.

“Ne trebamo sanjati nego biti realni, iznijeti činjenice kakve jesu. Što se mene tiče, ja mogu sutra otići i preuzeti odgovornost takvim činom, ali ruke su nam vezane. Ako nešto ne možeš, onda ne možeš. Mi nismo prodavaonica snova, nema potrebe pumpati ljude i dizati lažnu euforiju. Treba biti realan, otvoreno reći u kakvom se stanju nalazimo”, ističe.

Govorio je i o Perišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Doveden je u siječnju u vrijeme dok sam još bio igrač. Nisam bio na funkciji sportskog direktora, niti sam kreirao njegovo ugovor. Mi smo i sada prijatelji, ali stao sam iza trenera jer trener je taj koji odlučuje. Iza koga bih trebao stati nego iza trenera? Prijateljstva nema ovdje, ovo je posao. Nemam problema s ovom odlukom, trener je tako odlučio. Uvjete rastanka ćemo tek definirati, ali nadam se da ćemo nešto i zaraditi u odlasku Perišića”, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version