Kalkulacije oko nasljednika Nike Kovača: Tko će biti novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije?

Tijekom današnjeg dana, između 13 i 15 sati, trebali bi saznati ostaje li Niko Kovač izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Izvršni odbor se sastaje u 11 sati, a press konferencija predsjednika HNS-a Davora Šukera, očekuje se između 13 i 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne bih ulazio u dublju analizu, za to je zadužen naš stručni stožer koji za to i odgovara. Rezultat je posao svakog izbornika”, poručio je Šuker nakon povratka u Hrvatsku iz Osla, te je dodao: “Izvršni odbor će u srijedu u miru iznijeti svoje stavove, treba nam malo vremena da razmislimo, ali jednostavno moramo na Europsko prvenstvo. Povući ćemo prave poteze, nemojmo previše kalkulirati”.

Rasprava o mogućim kandidatima

S obzirom da izgleda gotovo nemoguće da Kovač “preživi” na mjestu izbornika već su krenule i rasprave o tome tko bi mogao biti njegov nasljednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list kao mogućeg nasljednika spominje Antu Čačića, Prvi čovjek Dinama i dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić u razgovoru za Sportske novosti rekao je kako Ante Čačić ima velike kompetencije za izborničku poziciju. “Ako smo u nekoliko zadnjih navrata imali izbornike početnike, Bilića, Štimca i Kovača, ne razumijem zašto bi on bio upitan kao čovjek s bogatim iskustvom i impresivnim personalityjem”, ističe Mamić.

Kako navodi Večernji list, klupa hrvatske nogometne reprezentacije ostat će privremeno prazna, u srijedu neće biti imenovan novi izbornik. Oni osim Ante Čačića spominju i Roberta Prosinečkog iako je to gotovo nemoguće, s obzirom da on u Bakuu zarađuje milijun i dvjesto tisuća eura godišnje, ugovor mu traje do 2017. godine. Spominje se i ime Aljoše Asanovića, koji je već 11 mjeseci sportski direktor slovačkog kluba DAC iz Dunajske Strede.

Sudbinu Nike Kovača saznat ćemo tijekom dana, a ime novog izbornika vjerojatno ćemo morati pričekati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.