Site icon narod.hr

Karim Benzema o promašenom jedanaestercu za Francusku: ‘Radit ću na njima, nije to nikakav problem’

epa08896931 Real Madrid's striker Karim Benzema reacts during the Spanish LaLiga soccer march between SD Eibar and Real Madrid held at Ipurua Stadium in Eibar, Spain, 20 December 2020. EPA/Juan Herrero

Francuska reprezentacija će na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu igrati u jakoj skupini sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom. Svoje utakmice Francuzi će igrati u Muenchenu te Budimpešti. Nakon dugo vremena, odnosno nakon 2015. godine, pod francuski barjak vratio se igrač Real Madrida Karim Benzema, koji je za reprezentaciju odigrao 82 utakmice, pritom je postigao 27 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku je Benzema dobio protiv Walesa u pripremnom susretu za Euro, no nije se proslavio. Naime, bio je vrlo blizu postizanja gola na povratničkoj utakmici, pucao je jedanaesterac, međutim, nije ga uspio iskoristiti, iako na samom terenu nije bio loš, naprotiv, a o promašenom kaznenom udarcu je kazao:

”Svi promašuju jedanaesterce, radit ću na njima, nije to nikakav problem”, rekao je francuski reprezentativac te je dodao: “Ono što može biti problem je mali broj šansi na utakmici. Kreiranje šansi, jak tempo je ono što nama treba”.

Podsjetimo, napadač Reala dobio je poziv Didiera Deschampsa, a po prvi put je govorio za francuske medije nakon povratka u reprezentaciju. Istaknuo je kako je bio nezadovoljan zbog činjenice da pozive prethodnih godina nije dobijao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razočarani ste kada ne igrate za reprezentaciju. Ono što me je najviše razočaralo je činjenica da nisam bio dio reprezentacije na Europskom i Svjetskom prvenstvu”, rekao je Karim Benzema, koji je razgovarao s izbornikom Deschampsom nakon povratka pod nacionalni barjak.

“Razgovarali smo samo o nogometu. Dugo smo razgovarali i bilo je jako dobro. Bio je to razgovor dvojice muškaraca. Meni je najbitnije da sam dio tima”, kazao je igrač Reala, uz dodatak:

“Jesam li pod stresom? Ne. Presretan sam što sam se vratio u nacionalni tim. Ekipi ide dobro i perfektno sam se uklopio. Jedva čekam zaigrati”, rekao je Benzema, koji smatra da je francuska nogometna reprezentacija najjača na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prema imenima, radu, mislim da mogu reći da jesmo. Ipak, moramo poštovati svakog rivala na terenu, ali smatram da smo velika momčad…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version