Karoglan: Igrači su u grču, ali nije to do trenera

Foto: fah

U srijedu s početkom u 17 sati igra se zaostala utakmica 3. kola SuperSport HNL-a. Na rasprodanoj Opus Areni, sastaju se Osijek i Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmicu ekipe ulaze s različitim raspoloženjem.

Hajduk je iščupao pobjedu 1:0 protiv Rudeša te bi uspjehom u srijedu preuzeo vrh prvenstvene ljestvice, barem privremeno.

Osijek je glatko izgubio u Velikoj Gorici s 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijelima su u ovom susretu bodovi potrebni za nastavak borbe za titulu jesenskog prvaka, a Osječanima kako bi se opet priključili vrhu.

Trener Mislav Karoglan na konferenciji za medije na Poljudu najavio je gostovanje u Osijeku.

Upitna dvojica igrača, Karoglan nije otkrio o kome se radi

Nije uobičajeno da se u roku tri tjedna igraju dvije utakmice s jednom ekipom, Hajduk je poražen od Osijeka na Poljudu 2:0. To je presudilo bivšem treneru Ivanu Leki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vjerujem da je ovo drugačiji tip utakmice, igramo u gostima, očekujem da budemo na kvalitetnom nivou, novi stadion, prvi put smo tamo. Baš se radujem utakmici, istaknuo je na početku.

Čini se da je prisutna nervoza, pritisak prije svake utakmice.

– Tražimo da igramo brže, da u zadnjoj trećini igramo s puno više rizika. Protiv Rudeša smo u prvom poluvremenu stalno bili u zadnjoj trećini, tu se traži puno kretnji, rizika i driblinga protiv bloka. Ja sam jako opušten tip u svlačionici, atmosfera je dobra. Igrači jesu u nekom grču, no nije to zbog trenera. Ja stalno govorim da ne razmišljaju o rezultatu, već da uživaju i razmišljaju o akcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Melnjak i Ferro sigurno ne igraju, a imaju i dva upitna igrača koje nije htio imenovati.

– Očekuje izuzetno agresivan Osijek na domaćem terenu. Želimo pozitivan rezultat, namjera nam je dati gol više. Na taj ćemo način razmišljati. Imamo plan za sve faze igre, Osijek je ozbiljna momčad, no vjerujem da mi imam što reći. Vraćaju nam se Filip Krovinović i Marko Livaja (izostali na susretu s Rudešom zbog kartona op.a.). Vjerujem da imamo dobre šanse na novom stadionu u Osijeku.

Smatra da što će utakmica odmicati, da će šanse Hajduka rasti.

“Utakmica puno nosi, da se ne lažemo”

Je li Osijek ključna utakmica za ocjenu prvog ciklusa od pet utakmica Karoglana na klupi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ona je jako bitna, u borbi smo za sam vrh, nosi puno, da se ne lažemo. Bolje da se puca po meni nego po igračima. Bitna mi je utakmica, a kao i svaka iduća. Niti jedna neće definirati sve. Bavimo se svojim poslom i moramo biti bolji.

Smatra da je najbitnije da se dobro spreme za utakmicu te da se prije svega uživa u samoj utakmici. Na kome je veći pritisak?

– Pritisak je na obje ekipe. Kod nas je uvijek pritisak, to znači da se boriš za nešto i da vrijediš. Njima je pritisak jer igraju kod kuće pred punim stadionom.

Slaže se da je Ramon Mierez najveća opasnost Osijeka.

– Imat ćemo određen plan za njega. On je specifičan, radi presing, dobar je u skoku… No imamo izuzetne igrače iza, ne sumnjam da i taj posao možemo odraditi na visokom nivou.

Poručio je također da je protiv Rudeša bilo jedino bitno pobijediti, dodajući da je liga u kojoj se teško dolazi do pobjeda te da se u ovom trenutku sve ekipe muče, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.