Site icon narod.hr

Kek: Neka dečki uživaju u ovom trenutku, zaslužili su

Foto: fah

Nogometaši Slovenije u Frankfurtu od 18 sati igraju povijesnu utakmicu osmine finala protiv Portugala na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dosadašnja tri velika natjecanja ( EP 2000., SP 2002., SP 2010.) Slovenci su nastupe okončali u skupini te će im ovo biti prva utakmica nokaut-faze. Protivnik je težak, jedan od favorita za osvajanje trofeja, međutim, bili su i Danci, Srbi i Englezi izraziti favoriti pa ih nisu uspjeli pobijediti.

Tvorac ovog sjajnog uspjeha naših susjeda, Matjaž Kek, najavio je na konferenciji za medije ovaj dvoboj istaknuvši kako nisu bez šansi te da nije zaštitio igrače od euforije koja je zahvatila domovinu.

– Dečki sazrijevaju. Neka žive trenutak koji su zaslužili. Svaka ovakva utakmica daje nevjerojatnu energiju. Svjesni smo kvalitete protivnika, očekujemo tešku utakmicu i da ćemo biti u podređenijem položaju, ali to nas samo motivira. Do sada su svi bili favoriti protiv nas, isto je i sada, rekao je Kek na konferenciji za medije uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo bi pogrešno kada bi se odmah našli pod pritiskom, ali nas zanima krajnji rezultat. U ovakvim utakmicama se ne živi za umjetnički dojam. Neizmjerno vjerujem dečkima, dodao je slovenski strateg.

Slovenski veznjak i igrač koji se spominjao u kontekstu dovođenja u zagrebački Dinamo iz redova grčkog Panathinaikosa, Adam Gnezda Čerin, također se osvrnuo na povijesnu utakmicu svoje reprezentacije.

– Uživali smo u svemu ovome zadnjih dana, ali svjesni smo da posao još nije gotov. Još smo u natjecanju i imamo svoje ciljeve. Čeka nas lijepa utakmica u kojoj možemo uživati, rekao je bivši igrač Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je u ožujku ove godine u prijateljskom susretu odigranom u Stožicama pobijedila Portugal 2:0, a prvi pogodak na susretu postigao je upravo Gnezda Čerin, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version