Site icon narod.hr

Kek otkrio zašto je odbio Dinamo: ‘Nije me nitko nagovorio, to je bila samo moja odluka’

Foto: fah

Nesuđeni trener Dinama Matjaž Kek u Mariboru je s obitelji, a za Sportske novosti odgovorio je zašto nije prihvatio ulogu trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nemam puno toga za dodati nakon što se oglasio Slovenski savez i predsjednik Radenko Mijatović. Vidite, kad se dobije Dinamova ponuda, treba se dobro razmisliti, stvar razgledati iz različitih kutova. Dinamo je gigant na ovim prostorima, tako da kad stigne poziv da preuzmete klupu takvog kluba mora se zastati, promisliti. Te, jasno, porazgovarati s ljudima s kojima imaš trenutačni ugovor, to je Slovenski savez. Zato sam uzeo time-out nakon ponude iz Zagreba, htio sam se konzultirati sam s sobom i s ljudima iz našeg saveza. Trebao sam donijeti bitnu oduku. Donio sam je, kraj znate, zar ne?”, ističe Kek.

Što je onda bila prevaga?

“Nisam mogao pogaziti riječ koju sam dao našem savezu i predsjedniku u onom trenutku kad sam prekinuo s Rijekom i potpisao ugovor kao izbornik Slovenije. Ne, nije me Mijatović nagovorio, nije me nitko nagovorio, to je bila samo moja odluka. Nisam imao nikakvih rokova, niti sa strane Dinama, niti sa strane Slovenskog saveza. Nitko mi nije rekao da se do određenog trenutka moram odlučiti. Kad sam sve stavio na vagu, odlučio sam ostati izbornik. Znate, kad je Dinamo u pitanju, onda se zaista mora vagati, jer je to velikan ovih prostora”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znali su u Dinamu da imam ugovor sa Savezom, da je to ugovor na duže vrijeme, i onog trenutka kad su me zvali, odmah sam im rekao da će ga biti teško raskinuti, da će biti teško izaći iz njega. Nije bilo nikakvih pritisaka, a ja sam se u jednom trenutku morao odlučiti na koju ću stranu. Izabrao sam, u Dinamu su bili maksimalno korektni kad sam im to priopćio, razumjeli su… Svi mi na ovim prostorima znamo što je Dinamo. Rezultati tog kluba posljednjih godina su bili fascinantni, letvica je postavljena jako, jako visoko. Nenad Bjelica je postavio tu letvicu, stvorila se pozitivna atmosfera, gledao sam i guštao u europskim utakmicama Modrih”, jasan je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version