Kicker: Sosa možda uopće ne smije igrati za Njemačku

epa08849089 Thomas Mueller (L) of Bayern Munich in action against Borna Sosa (R) of VfB Stuttgart during the German Bundesliga soccer match between VfB Stuttgart and Bayern Munich in Stuttgart, Germany, 28 November 2020. EPA/Matthias Hangst / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Mladi hrvatski nogometaš Borna Sosa izrazio je želju da igra za njemačku nogometnu reprezentaciju, ali sada se postavlja pitanje smije li uopće 23-godišnji bek promijeniti reprezentativne boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Borna Sosa sanja o igranju za Njemačku, ali FIFA-ini propisi mogli bi poremetiti taj plan, piše njemački Kicker.

Nijemci ističu odredbu iz rujna 2020. godine prema kojoj igrač može promijeniti reprezentaciju i odabrati selekciju države čije državljanstvo nije imao jedino u slučaju da nije nastupio ni za jednu reprezentativnu selekciju nakon što je napunio 21 godinu.

Sosa je imao 22 godine i devet mjeseci kada je nastupio za hrvatsku mladu reprezentaciju u studenom 2020. protiv Škotske. Prema tumačenjima pravila Sosa bi imao pravo igranja za Njemačku da je imao državljanstvo prije nego što je počeo igrati za mlađe hrvatske uzraste. Ipak, o svemu će konačni sud donijeti FIFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moj odabir je zato što u hrvatskoj reprezentaciji, a već sam tri godine u njemačkoj ligi, nisam nijednom dobio poziv za A reprezentaciju Hrvatske. Ja tu nikog ne osuđujem, nego kažem da je to njihov odabir, znači da smatraju da imaju igrače na toj poziciji umjesto mene, ja respektiram njihovu odluku, ali onda sam ja na osnovi cijele te situacije donio svoju odluku, a to je da idem igrati za Njemačku, rekao je ranije za HRT Borna Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.