Site icon narod.hr

Kljaković-Gašpić osmi, Vujasinović deveti

Split, 14.5.2015 - Nakon treæeg dana Europskog prvenstva klase Finn u Splitu Ivan Kljakoviæ Gašpiæ drži osmo, a Milan Vujasinoviæ deveto mjesto, dok je i u èetvrtak bilo samo jedan plov zbog slabog vjetra. foto HINA/ HJS/ ua

Nakon trećeg dana Europskog prvenstva klase Finn u Splitu Ivan Kljaković Gašpić drži osmo, a Milan Vujasinović deveto mjesto, dok je i u četvrtak bilo samo jedan plov zbog slabog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno toga se događalo na regatnom polju kroz četvrto jedrenje prvenstva, s velikim promjenama u poretku, a od hrvatskih kormilara dan je najbolje iskoristio Milan Vujasinović koji je četvrti ušao u cilj i napredovao na deveto mjesto ukupnog poretka, jedno niže od Ivana Kljakovića Gašpića.

“Bilo je dosta promjenjivo, izgledalo je kao da se bori jugo s maestralom, kao što se i ispostavilo kasnije, kad je vjetar okrenuo. Teško je bilo predvidjeti koja će strana biti bolja, startao sam lijevo, nekako sam uvijek bio u prvih 15-ak, održao koncentraciju i ušao četvrti u cilj”, kazao je Vujasinović, dok je naš prvi “finnac” Kljaković-Gašpić ciljem prošao kao 15.Nenad Bugarin je ukupno za njega vrlo dobrom jedanaestom mjestu, ali je i treći među juniorima, kojima se u Splitu također dijele medalje. Na 21. mjestu je Josip Olujić, a na 46. Tudor Bilić.

Mladi Rus, još uvijek junior, Arkadij Kistanov, maksimalno koristi uvjete laganog vjetra, i nakon trećeg dana i dalje drži prvo mjesto s 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog Novozelanđanina Josha Juniora. Treći je Grk Ionnas Mitakis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam očekivao da ću imati toliku prednost, mislio sam da će više kormilara biti blizu po bodovima”, izrekao je Kistanov, koji je današnji plov završio kao osmi.

U petak se, prema meteo-najavama, očekuje jako jugo, pa kormilare ove “kraljevske” jedriličarske klase čeka iznimno naporan i uzbudljiv dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version